Gemeente Wingene

10.000-stappenclash

“Blijf bewegen” is nu meer dan ooit de boodschap. Maar doe het volgens de coronamaatregelen: beweeg thuis of in je buurt en doe het alleen, met je gezinsleden of met een vriend.

Zin in een uitdaging binnenkort?

Doe samen met andere inwoners van Wingene van 1 tot 31 mei mee aan de stappenclash. Samen nemen we het op tegen 16 andere gemeenten in Midden-West-Vlaanderen. Ons doel? Zoveel mogelijk stappen zetten en/of zoveel mogelijk minuten bewegen.

Stappen is goed voor je spieren en botten, verlaagt je kans op kanker, diabetes en overgewicht én je voelt je vanzelf ook beter in je vel.

Hoe neem je deel als inwoner van Wingene?

  • Surf naar deze website.
  • Maak een profiel aan en sluit je aan bij de groep ‘Gemeente Wingene’.
  • Geef elke dag jouw stappen en/of minuten in via de website. Jouw stappen tellen dan automatisch voor onze groep en voor de stappenclash.
  • Nam je vorig jaar al deel? Dan hoef je enkel je gezette stappen of het aantal minuten te registreren via deze website.

Nieuw! De app 10.000 stappen

Dit jaar is er ook de app van 10.000 stappen. Je kan deze gebruiken om makkelijker je stappen in te geven:

  • Wie een app op zijn smartphone heeft staan die stappen telt, kan deze app dan gemakkelijk synchroniseren met de app van 10.000 stappen.
  • Ter info: Dat proces gebeurt allemaal via Google Fit (Android) en Health (Iphone). Zowel Google Fit als Health zijn een verzamelapps. Zij verzamelen dus alle stappengegevens van alle stappentellers die in je smartphone zitten. De app van 10.000 stappen hoeft dus enkel met één van deze verzamelapps te linken.

Wie wint? 

De gemeente die na één maand de meeste stappen heeft gezet mag zich ‘Actiefste gemeente van West-Vlaanderen’ noemen. Alle deelnemende gemeenten en steden worden op basis van het aantal inwoners ingedeeld in een categorie.

Hierbij doen wij dan ook een warme oproep om zoveel mogelijk mensen warm te maken om zich te registreren en zich aan te sluiten bij onze groep ‘Gemeente Wingene’. Spreek jouw collega’s, vrienden, buren, familie aan en registreer jouw stappen en minuten!