Gemeente Wingene

10.000-stappenclash

Doe mee aan de 10.000-stappenclash en help ons de titel van 'actiefste gemeente' te behalen! Het Vlaams Instituut Gezond Leven en de Vlaamse Logo’s organiseren jaarlijks de 10.000-stappenclash. Van 1 tot en met 31 mei 2020 nemen verschillende gemeenten en steden, waaronder Wingene, het tegen elkaar op.

Hoe neem je deel als inwoner van Wingene?

* Surf naar deze website. 

* Maak een profiel aan en sluit je aan bij de groep ‘Gemeente Wingene’. 

* Geef elke dag jouw stappen in via de website. Jouw stappen tellen dan automatisch voor onze groep en voor de stappenclash.

Nieuw! De app 10.000 stappen

Dit jaar is er ook de app van 10.000 stappen. Deze is nu pas online en kan je gebruiken om makkelijker je stappen in te geven:

    • De app van 10.000 stappen dient in eerste instantie om gemakkelijk je stappen te kunnen ingeven. Iedereen kan zo gemakkelijk via de app zijn gezette stappen voor die dag ingeven.
    • Wie een app op zijn smartphone heeft staan die stappen telt, kan die app dan gemakkelijk synchroniseren met de app van 10.000 stappen.
    • Ter info: Dat proces gebeurt allemaal via Google Fit (Android) en Health (Iphone). Zowel Google Fit als Health zijn een verzamelapps. Zij verzamelen dus alle stappengegevens van alle stappentellers die in je smartphone zitten. De app van 10.000 stappen hoeft dus enkel met één van deze verzamelapps te linken.

Wie wint? 

De gemeente die na één maand de meeste stappen heeft gezet mag zich ‘Actiefste gemeente van West-Vlaanderen’ noemen. Alle deelnemende gemeenten en steden worden op basis van het aantal inwoners ingedeeld in een categorie.

Hierbij doen wij dan ook een warme oproep om zoveel mogelijk mensen warm te maken om zich te registreren en zich aan te sluiten bij onze groep ‘Gemeente Wingene’. Spreek jouw collega’s, vrienden, buren, familie aan en registreer jouw stappen. Samen proberen we alvast rond de wereldbol te stappen. Stap je mee?