Gemeente Wingene

11 novemberplechtigheid in Wingene en Zwevezele: het programma

Op zaterdag 11 november 2023 herdenken wij de slachtoffers van de beide Wereldoorlogen. Hier kan je het programma terugvinden voor de 11 novemberviering van dit jaar.
09.00 u. Samenkomst in het Damberd in Zwevezele
09.30 u.  Start van de optocht (Damberd - Tramstraat - Processiestraat - Bruggestraat) naar het monument in de Bruggestraat onder begeleiding van de harmonie en de doedelzakspelers. 
09.45 u.  Hulde aan het standbeeld en toespraak door de burgemeester.
De burgemeester leest de namen voor van de gesneuvelde militairen en de burgerslachtoffers. Neerleggen bloemenkrans van gemeente onder muzikale begeleiding. De Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia speelt de “Brabançonne” en “Vlaamse Leeuw”.
10.00 u. Receptie in het Damberd in Zwevezele
   
10.00 u.  Samenkomst voor het gemeentehuis in Wingene
10.20 u. Opstappen naar de kerk onder begeleiding van de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia, via de Oude Bruggestraat naar de gedenkplaat van de Polen op de Markt waar een bloemstuk wordt opgehangen.
10.45 u Woorddienst in de Sint-Amanduskerk.
11.15 u. De burgemeester geeft een toespraak op het Guido Gezelleplein. Kort dodenappel door de burgemeester met het neerleggen van een bloemenkrans, onder muzikale begeleiding.
11.35 u. Plechtige bespeling van de beiaard door dhr. Danny Vandenbroucke.
Optocht naar het kerkhof, onder begeleiding van de harmonie. ‘The Last Post’ en doedelzakspeler op het erepark van het kerkhof.
11.50 u.  Soep en receptie in CC de Feniks in Wingene
Gepubliceerd op  ma 06 nov 2023