Gemeente Wingene

Volledige wegonderbreking Beernemstraat

Wat houden de werken in? 

Ter hoogte van de ontwikkeling van de site van het voormalige woonzorgcentrum Sint-Anna worden in de Beernemstraat door een private ontwikkelaar op drie locaties nieuwe rioleringsaansluitingen gerealiseerd.

Het gaat bovengronds over enerzijds een volwaardige toegangsweg en een wandel- en fietsdoorsteek met volwaardige riolering, anderzijds over een bouwperceel. Ondergronds worden ter hoogte van deze locaties nieuwe afvoerbuizen op de bestaande riolering aangesloten.

Wanneer?

Update dateert van 20 oktober

In de week van 4 oktober worden voorbereidende werken uitgevoerd zonder impact op het verkeer. 

Vanaf maandag 11 oktober 2021 tot woensdag 27 oktober 2021 wordt er gewerkt op de rijweg. Om de werken veilig te kunnen uitvoeren wordt de rijweg ter hoogte van de parking van recreatiebad de Alk volledig onderbroken

Wegens omstandigheden is de werkduur ingekort van midden november naar eind oktober om tijdens deze fase sneller de rijweg vrij te geven. Begin 2022 zal in deze straat nog een gedurende een bepaalde periode met verkeerslichten gewerkt worden. Het aansluitend opnieuw afsluiten van de weg wordt beperkt tot drie werkdagen.

Timing onder voorbehoud van goede weersomstandigheden.

Hinder? 

Voor fietsers en voetgangers

Voor fietsers en voetgangers blijft de Beernemstraat in twee richtingen toegankelijk. 

Voor lokaal verkeer

De Beernemstraat blijft plaatselijk toegankelijk voor lokaal verkeer. Alle huizen en handelszaken blijven bereikbaar. Er is wel een volledige onderbreking ter hoogte van de parking van de Alk. 

Lokaal verkeer volgt een omleiding via de Oude Bruggestraat en de Heilig Sacramentstraat. 

Voor zwaar verkeer

 • Doorgaand zwaar verkeer naar Tielt kan de Egemsestraat gebruiken.
 • Doorgaand zwaar verkeer naar Beernem kan de Rozendalestraat gebruiken.
 • Doorgaand zwaar verkeer van Beernem kan de Peerstalstraat gebruiken.

Voor De Lijn

De bus richting Tielt met vertrek in Doomkerke om 7.16 uur stopt tijdens de werken niet aan haltes Kaplote, Anker en Dorp. De vervanghalte is Wissel.

Hoe bereik je de parking van recreatiebad de Alk en de sporthal? 

De parking van de Alk blijft bereikbaar voor gemotoriseerd verkeer, maar enkel via de kant van Beernem. Wie vanuit Zwevezele komt, volgt de omleiding via de Oude Bruggestraat en de Heilig Sacramentstraat. 

Fietsers en voetgangers kunnen de parking langs beide kanten bereiken. 

Contact

 • Bij hoogdringendheid: verwittig eerst de hulpdiensten op het nummer 112!
 • Nutsvoorzieningen
  Voor meldingen in verband met gas, water, elektriciteit en andere nutsvoorzieningen neem je best contact op met één van de nutsbedrijven uit onderstaande lijst:
  •  Eandis
   • Storingen: 078 35 35 00
   • Gasreuk: 0800 65 065
  • De Watergroep – storingen: 02 238 96 99
  • Proximus – storingen: 0800 22 800
  • Telenet – storingen: 015 66 66 66
 • Andere
  Voor meldingen in verband met de wegenis- en rioleringswerken contacteer je best de werfleiding van de aannemer: Geert Buyse op 0496 25 4740 of via mail geert.buyse@vandenbuverie.be.