Gemeente Wingene

N370 - Hillesteenweg - Oude Bruggestraat

Opgelet! De aannemer heeft laten weten dat de start van fase 2 momenteel voorzien is op 12 april. Bussen van De Lijn stoppen tijdens de werken vanaf 12 april (en dus niet vanaf eind maart zoals eerder gecommuniceerd) niet aan haltes “Den Anker” en “Gemeentehuis”. In de Beernemstraat komt ter hoogte van de parking van recreatiebad de Alk een tijdelijke halte. 

Wat, waar en waarom?

Vanaf maart 2021 plannen Fluvius en De Watergroep een netwerkvernieuwing in de Hillesteenweg en de Oude Bruggestraat.

De Watergroep investeert in een nieuwe waterleiding om zowel de roestwaterproblematiek als de problemen met de waterdruk aan te pakken. Fluvius voorziet dan weer nieuwe datakabels.

De werkzone loopt langs de N370 vanaf de Lavoordestraat tot aan de Oude Bruggestraat 9.

Fasering en hinder per fase? 

De werken worden opgedeeld in verschillende fases (zie overzichtskaart hieronder). De fasering is onder voorbehoud. Bij slecht weer of door onvoorziene omstandigheden kan deze timing opschuiven. Uiteraard wordt deze vervolgens op deze pagina aangepast. 

*** update data na storm- en regenweer ***

Fase 1 

Waar? 

Er wordt gewerkt aan de zuidzijde (kant gemeentehuis) in de Hillesteenweg tot aan de Oude Bruggestraat. 

Wanneer? 

Deze fase wordt zonder onvoorziene omstandigheden afgerond tegen woensdag 31 maart. 

Verkeershinder? 

De mobiele werfzone schuift mee op richting het centrum. Tijdens deze fase is de hinder voor het verkeer beperkt.

Fase 2

Waar? 

Er wordt gewerkt in de Oude Bruggestraat, vanaf de Hillesteenweg tot aan het kruispunt met de Beernemstraat. De werken worden uitgevoerd aan de zuidzijde, dat is de kant van het gemeentehuis. 

Wanneer? 

De werken worden, zonder onvoorziene omstandigheden, opgestart op maandag 12 april en afgerond tegen 3 mei.

Verkeershinder?

Tijdens deze fase is er eenrichtingsverkeer in de Oude Bruggestraat en de Tieltstraat, vanaf het kruispunt met de Beernemstraat tot aan het kruispunt met de Heilig Sacramentstraat. 

Wie van Zwevezele richting Wingene rijdt, kan doorrijden. Wie van Tielt of Ruiselede richting het centrum rijdt, moet omrijden via de Heilig Sacramentstraat en de Beernemstraat. 

Er wordt ter hoogte van het kruispunt van de Oude Bruggestraat met de Rozendalestraat en de Egemsestraat gewerkt met verkeerslichten om het verkeer zo vlot mogelijk te laten doorstromen. 

Bussen van De Lijn stoppen tijdens de werken vanaf 12 april niet aan haltes “Den Anker” en “Gemeentehuis”. In de Beernemstraat komt ter hoogte van de parking van recreatiebad de Alk een tijdelijke halte. 

Fase 3

Waar?

Er wordt gewerkt in de Oude Bruggestraat vanaf het kruispunt met de Beernemstraat tot aan huisnummer 9. De werken worden uitgevoerd aan de zuidzijde, dat is de kant van het gemeentehuis. 

Wanneer? 

De werken worden, zonder onvoorziene omstandigheden, opgestart op maandag 3 mei en afgerond tegen eind mei. 

Verkeershinder?

Tijdens deze fase is er eenrichtingsverkeer in de Oude Bruggestraat en Tieltstraat, vanaf het kruispunt met de Beernemstraat tot aan het kruispunt met de Heilig Sacramentstraat.

Wie van Zwevezele richting Wingene rijdt, kan doorrijden. Wie van Tielt of Ruiselede richting het centrum rijdt, moet omrijden via de Heilig Sacramentstraat en de Beernemstraat. 

Er wordt ter hoogte van het kruispunt van de Oude Bruggestraat met de Beernemstraat gewerkt met verkeerslichten om het verkeer zo vlot mogelijk te laten doorstromen. 

Bussen van De Lijn stoppen tijdens de werken niet aan haltes “Den Anker” en “Gemeentehuis”. In de Beernemstraat komt ter hoogte van de parking van recreatiebad de Alk een tijdelijke halte. 

Na fase 3

Na de zuidzijde (kant van het gemeentehuis) wordt ook de noordzijde aangepakt. Vermoedelijk starten deze werken eind april. Als gemeente verwachten we daarover snel meer nieuws vanuit De Watergroep. 

Voor omwonenden

De betrokken aannemers van Fluvius en De Watergroep zijn verantwoordelijk voor de communicatie naar de buurtbewoners. Voor aanvang van de werken en bij hinder voor jouw deur ontvang je van hen een bewonersbrief in de bus.
Als gemeente ondersteunen we deze communicatie door nieuwsberichten op onze website en Facebookpagina te plaatsen.

's Avonds en tijdens het weekend blijven alle opritten sowieso bereikbaar. 

Wie voert de werken uit? 

Werken Fluvius

De hoofdaannemer GDD Infra bvba staat in voor de werken en de communicatie over de werken. 

Bij vragen of opmerkingen kan je tijdens de kantooruren contact opnemen met:

Werken De Watergroep 

De aannemer Casteleyn nv staat in voor de werken.

Bij vragen of opmerkingen kan je tijdens de kantooruren contact opnemen met