Gemeente Wingene

Aangepast provinciaal politiebesluit over seizoensarbeid

Op 14 oktober werd het provinciaal politiebesluit over seizoensarbeid in tijden van corona aangepast. Deze nieuwe richtlijnen blijven van kracht tot en met eind november 2020.

Momenteel zijn aangepaste richtlijnen en verplichtingen van kracht voor het werken met werknemers die in het buitenland wonen/verblijven of zelfstandigen voor het uitvoeren van werkzaamheden in België in tijden van corona. 

Aangezien deze medewerkers afkomstig uit diverse landen die, op basis van de reisadviezen van de FOD Buitenlandse Zaken, een uiteenlopende kleurencode krijgen toebedeeld, brengt de instroom van buitenlandse seizoenarbeiders of medewerkers uit landen of regio’s met een oranje of rode reiscode verhoogt het risico op bijkomende besmettingshaarden van het coronavirus COVID-19.

Om hier controle over te houden, zijn momenteel twee regelgevingen van toepassing. Enerzijds de federale richtlijnen en anderzijds vaardigde de gouverneur bijkomende richtlijnen uit die enkel van toepassing zijn in onze provincie

Meer info kan je hier terugvinden.

Gepubliceerd op  wo 14 okt 2020