Gemeente Wingene

Aanleg padelterreinen op het sportpark van Wingene gestart

Deze week is een aannemer op het sportpark van Wingene gestart met grondwerken voor de aanleg van enkele padelterreinen. Het initiatief komt van tennisclub TC Aquila, de gemeente zorgt voor ondersteuning.

De werken ter hoogte van de tennisclub op het sportpark zijn deze week van start gegaan. TC Aquila sloot daarover een overeenkomst met de gemeente. Op de site komen drie padelterreinen. “Padel is een mix van tennis en squash en is op vlak van sport de laatste nieuwe trend”, zegt schepen Lieven Huys. “Niet verwonderlijk, want de sport is toegankelijk voor alle leeftijden en erg aantrekkelijk door de lage moeilijkheidsgraad. Bovendien is het ook ontzettend leuk om te spelen.” Als de werken vlot verlopen, zijn de padelterreinen tegen begin mei klaar voor gebruik.

Het jaar rond tennis spelen

Na de zomervakantie starten vervolgens de werken om de vier bestaande tennisterreinen te overkappen. “We gaan daarvoor gebruik maken van een vaste tentenconstructie”, zegt Tom Deprez, voorzitter van TC Aquila. “Weer of geen weer, in Wingene spelen we vanaf dan het volledige jaar door tennis.” Zonder onvoorziene omstandigheden worden deze werken half november afgerond.

Toegankelijkheid sportpark tijdens de werken

Door de werken is het sportpark van Wingene tot begin mei niet toegankelijk via de ingang in de Rozendalestraat en via het wandelpad langs de tennis. Het sportpark is momenteel het vlotst toegankelijk via de parking aan recreatiebad de Alk in de Beernemstraat.

Steun van Sport Vlaanderen

Binnen het decreet van ondersteuning van bovenlokale sportinfrastructuur subsideert Sport Vlaanderen de aanleg van de padelterreinen en de overkapping van de tennisterreinen voor een bedrag van € 138.764.

Gepubliceerd op  do 26 mrt 2020