Gemeente Wingene

Aanpassing brandprogramma openbare verlichting

In 2016 ging de gemeente een samenwerking aan met Eandis om de openbare verlichting gedeeltelijk te doven tussen 23 en 5 uur, iedere dag van de week. In de gemeenteraad van 28 mei 2018 werd een aanpassing van het plan goedgekeurd. De lichten blijven vanaf nu op vrijdag en zaterdag overal branden.

Het eerste regiomasterplan openbare verlichting werd in de gemeenteraad van 21 maart 2016 goedgekeurd. De lichten werden gedoofd tussen 23 en 5 uur op alle landelijke wegen, woonstraten en industriezones. Afgelopen maandag keurde de gemeenteraad een tweede generatie regiomasterplan goed. Het brandprogramma werd aangepast naar elke dag doven, behalve op vrijdag- en zaterdagnacht.

Door deze bijsturing is de ambitie het fiets- en wandelverkeer naar de vele socio-culturele activiteiten te stimuleren. Op deze manier wil de gemeente de duurzame mobiliteit concreet faciliteren. De actie sluit dus aan bij het project ‘tegoare ip boane’. Een andere actie was het opnieuw zichtbaar en aantrekkelijk maken van fietswegels.

Eandis startte reeds met de omschakeling. Het volledige grondgebied zou tegen 15 juni omgeschakeld moeten zijn naar het nieuwe programma.

Gepubliceerd op  vr 01 jun 2018