Gemeente Wingene

Aanpassing van het netwerk van rode brievenbussen - bpost

De laatste jaren is het volume brieven enorm gedaald. Daarnaast stijgen het aantal pakjes. Daarom beslist bpost om rode brievenbussen te verwijderen. In Zwevezele gaat 1 bus weg, namelijk in de Wingenesteenweg 3.

Bpost zag de afgelopen jaren een aantal ontwikkelingen. De klassieke briefwisseling staat onder druk terwijl het aantal pakjes in grote mate toeneemt. Het postbedrijf zag de afgelopen 5 jaar het volume brieven met 20 % dalen. Sommige rode brievenbussen ontvangen minder dan 6 brieven per dag. 

Daarom gaat bpost in de komende maanden het netwerk van rode brievenbussen aanpassen. Voor deze herziening gebruikt bpost een combinatie van 3 criteria. De minst gebruikte brievenbussen worden weggenomen maar het bedrijf garandeert de bereikbaarheid van andere postbussen. In een stedelijke omgeving zal er binnen de straal van 500 meter een brievenbus beschikbaar zijn. In landelijke gemeentes is dat 1.500 meter. Er zal minstens één brievenbus zijn die na 17 uur wordt gelicht. 

Vanaf 26 november zal bpost de eerste brievenbussen weghalen. Er verdwijnt een rode brievenbus in de Wingenesteenweg 3 in Zwevezele

Je kan brieven en postpakketten altijd afgeven in het postkantoor of in postpunten. Ook de Kariboo! punten blijven in onze gemeente aanwezig. 

Gepubliceerd op  do 15 nov 2018