Gemeente Wingene

Aanstekers

Jeugdraad Wingene lanceert een actie om meer beleidsparticipatie te creëren onder Wingense jongeren. Met de online tool ‘Aanstekers’ van Bataljong wil men ideeën verzamelen om mee te nemen in hun werking. Met het eenvoudig scannen van de QR-code kunnen de jongeren hun ideeën op een laagdrempelinge manier kenbaar maken.

We zijn ondertussen al even op zoek naar meer inspraak van jongeren die niet aangesloten zijn bij een jeugdbeweging. Al jaren zien we dat aanwezigen op onze vergaderingen vertegenwoordigers zijn van jeugdbewegingen. Dat is zeker positief, maar we willen er zijn voor álle jongeren uit Wingene en Zwevezele en iedereen een stem geven.. Vandaar dat de Jeugdraad deze tool van Bataljong in de praktijk gaat gebruiken.

Het project Aanstekers is perfect om naar buiten te komen en tegelijk verder aan onze doelstellingen te werken.

De online tool vind je eenvoudig door de QR code te scannen of op aanstekers.org/wingene. Je kan meteen aan de slag om jouw ideeën toe te voegen en anderen hun ideeën te liken.

Heb jij bv. nood aan een nieuwe ontmoetingsplek? Wil je ergens een fietspad of skatespot zien verschijnen? Vind je een skeelerroute of gratis bootcamp wel een leuk idee? …

Ga meteen naar de app en laat het ons weten!

Vragen, opmerkingen of wil je lid worden van de Jeugdraad? Laat het weten via jeugdraad@wingene.be