Gemeente Wingene

Meisje, meisje - Huiskamerconcert met Neeka

'Eindelijk!' zei Guido Belcanto toen hij hoorde dat singer-songwriter Neeka (Ilse Goovaerts) na vijf albums in het Engels klaar was voor een nieuw Nederlandstalig avontuur. In 2012 schreef ze al het gevoelige pareltje 'Jij kent de lijnen', geïnspireerd door en over schilder Raoul De Keyser. Het leverde haar heel wat airplay op bij Radio 1. Toch duurt het nog enkele jaren voor ze beslist om ...
'Eindelijk!' zei Guido Belcanto toen hij hoorde dat singer-songwriter Neeka (Ilse Goovaerts) na vijf albums in het Engels klaar was voor een nieuw Nederlandstalig avontuur. In 2012 schreef ze al het gevoelige pareltje 'Jij kent de lijnen', geïnspireerd door en over schilder Raoul De Keyser. Het leverde haar heel wat airplay op bij Radio 1. Toch duurt het nog enkele jaren voor ze beslist om verder te gaan in haar eigen taal.

Het positieve onthaal van 'Jij kent de lijnen' en een reeks optredens met Kris De Bruyne doen haar uiteindelijk overstag gaan. In het voorjaar van 2018 neemt Neeka tien prachtige songs op in de übergezellige Gentse Room 13 studio's. Gezongen in haar moedertaal, alsof ze nooit iets anders heeft gedaan, puur en ontwapenend eerlijk. Enkele songtitels: 'Meisje meisje', 'Herfst', 'Kersen', 'Niet kwaad, Ik ben geen brave(!)'.

De singer-songwriter blijft ook in het Nederlands een melancholisch meisje: speels en vernuftig maar altijd een beetje donker. Een sfeer die haar eigen is en die het publiek weet te appreciëren. Dit optreden is volledig akoestisch en meer dan de moeite waard.

I.s.m. Markant Wingene

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktisch

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Basistarief: 8,00 €; -26 jaar: 6,00 €

Waar

Firma Haeck- Busschaert

Organisatie

Cultuurdienst Wingene

Categorie