Gemeente Wingene

Nieuwe tendensen in Champagne

Er verandert veel in Champagne. De laatste 20 jaar is een nieuwe generatie wijnbouwers aan het hoofd gekomen van veel domeinen. Velen onder hen zijn goed geschoold, volgden de wijntechnische school in Avize of studeerden af als oenoloog. Deze nieuwe generatie wijnboeren heeft een groeiende aandacht voor het werk in de wijngaard, maar ook in de wijnkelder gebeuren tal van innovaties. Tijdens ...
Er verandert veel in Champagne. De laatste 20 jaar is een nieuwe generatie wijnbouwers aan het hoofd gekomen van veel domeinen. Velen onder hen zijn goed geschoold, volgden de wijntechnische school in Avize of studeerden af als oenoloog. Deze nieuwe generatie wijnboeren heeft een groeiende aandacht voor het werk in de wijngaard, maar ook in de wijnkelder gebeuren tal van innovaties. Tijdens deze proefavond staan we stil bij de geschiedenis en de recente evolutie in Champagne. We toetsen de theorie aan de praktijk en proeven 6 verschillende champagnes.

Gido Van Imschoot is sinds kort Wingenaar, Maître Sommelier en Europees Ambassadeur van de Champagne. Hij werkte tot 2017 als staflid, stagecoördinator en verantwoordelijke wijnen in de Hotel - en Toerismeschool Spermalie te Brugge. In 1994 richtte hij 'Panta Rhei' op, zijn eigen wijnacademie in Roeselare. Hij is freelance culinair journalist en auteur van tal van boeken over wijnen en champagnes.

Maximum 30 personen

I.s.m. Neos Wingene-Zwevezele

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktisch

Wanneer

Prijs

€ 18,00
Basistarief: 18,00 €

Waar

Erfgoedhuis de Kaplote

Organisatie

Cultuurdienst Wingene