Gemeente Wingene

Derek & Renaud vs Borremans & Spilliaert

Derek & Renaud, bekend van Absynthe Minded, verklanken enkele meesterwerken van Michaël Borremans en Léon Spilliaert. Ze plaatsen deze twee wereldbekende Vlaamse kunstenaars op een schitterende en boeiende manier naast en tegenover elkaar. Bij het maken van de nummers namen Derek & Renaud met gitaar en viool plaats voor het opgestelde schilderij en lieten hun inspiratie en poëtisch aanvoelen ...
Derek & Renaud, bekend van Absynthe Minded, verklanken enkele meesterwerken van Michaël Borremans en Léon Spilliaert. Ze plaatsen deze twee wereldbekende Vlaamse kunstenaars op een schitterende en boeiende manier naast en tegenover elkaar. Bij het maken van de nummers namen Derek & Renaud met gitaar en viool plaats voor het opgestelde schilderij en lieten hun inspiratie en poëtisch aanvoelen de vrije loop. Het enige vertrekpunt was het schilderij zelf en wat daaruit opborrelde werd de aanzet voor een vertolking in klank en woord.

Michaël Borremans gaf de milde toestemming en carte blanche om eender welk van zijn werken te integreren in deze voorstelling en de Gentse galerijhouder Francis Maere houdt het originele 'De Hofstraat' van Spilliaert ter beschikking voor de voorstelling.

Komt dat zien, komt dat horen, komt dat voelen!

De opbrengst gaat naar de "Bayakavrienden" van zuster Lieve Leenknecht in Popokabaka in Congo (www.bayakavrienden.be)

I.s.m. Sint-Hubertusgilde Zwevezele

Bron: UiTinVlaanderen.be

Praktisch

Wanneer

Prijs

€ 8,00
Basistarief: 8,00 €; - 26 jaar: 6,00 €

Organisatie

Cultuurdienst Wingene

Categorie