Gemeente Wingene

SamenLezen

In een klein groepje lezen we een verhaal en een gedicht. Iemand leest hardop, we verkennen samen de tekst, alle opmerkingen zijn even waardevol. Wat ons met elkaar verbindt is het verhaal, het boek, én het lees- en luisterplezier. Het is géén klassieke boekenclub: je moet nog niets gelezen hebben. Je moet niets over de schrijver of het boek te vertellen hebben. We lezen samen en gaan in...
In een klein groepje lezen we een verhaal en een gedicht. Iemand leest hardop, we verkennen samen de tekst, alle opmerkingen zijn even waardevol. Wat ons met elkaar verbindt is het verhaal, het boek, én het lees- en luisterplezier. Het is géén klassieke boekenclub: je moet nog niets gelezen hebben. Je moet niets over de schrijver of het boek te vertellen hebben. We lezen samen en gaan in gesprek over wat de tekst bij ons oproept, wat hij voor ons betekent of met ons doet of … niet doet.
Het kleine stukje tekst of gedicht op het leesmoment zelf, daar gaat het over. De bib voorziet de verhalen en gedichten.

Iedereen is welkom: lezers, niet (meer)lezers, buurtbewoners, bibliotheekbezoekers, mensen met of zonder tijd ... Gewoon iedereen die wil genieten van een fijn verhaal een gedicht, een boeiend gesprek.

SamenLezen komt overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk en wil mensen met elkaar verbinden aan de hand van oude en nieuwe verhalen.

Praktisch

Wanneer

Prijs

Gratis

Waar

BIBLIOTHEEK (KERK)

Organisatie

Bibliotheek Wingene

Categorie