Gemeente Wingene

Werkweekend Vagevuurbossen

Het is alweer zo ver, de bloemetjes staan volop in bloei, insecten zijn overal in de weer en alle lustige werkers maken zich voor de 4e maal klaar om een weekendje de handen uit de mouwen te steken in het Vagevuurbos. Dit meer dan 200ha groot bos mag dan wel begeerd worden door ANB (Agentschap voor Natuur en Bos), het is toch steeds op zoek naar enthousiastelingen die kunnen helpen dit mooie ...

Het is alweer zo ver, de bloemetjes staan volop in bloei, insecten zijn overal in de weer en alle lustige werkers maken zich voor de 4e maal klaar om een weekendje de handen uit de mouwen te steken in het Vagevuurbos. Dit meer dan 200ha groot bos mag dan wel begeerd worden door ANB (Agentschap voor Natuur en Bos), het is toch steeds op zoek naar enthousiastelingen die kunnen helpen dit mooie stukje natura 2000 gebied te onderhouden.

Heidevelden moeten gemaaid en afgerakeld worden om zich te ontdoen van Pijpestrootje en zich zo volledig te kunnen ontvouwen. Daarnaast zijn er exotische en invasieve boomsoorten die steeds weer moeten aangepakt worden zodat de inheemse terug de kans krijgen hun plaatsje te winnen in dit mooie stuk natuur. Dankzij de unieke samenwerking tussen ANB en Natuurpunt De Torenvalk zien we dat de natuur flinke stappen vooruit neemt: om meerdere plaatsen vinden we terug Dopheide, Zonnedauw deed zijn intrede en er zijn waarschijnlijke broedgevallen van boompieper en boomleeuwerik!

Uiteraard wordt er niet enkel gewerkt in dit bos, er is meer dan tijd genoeg om te genieten van het werk dat al verzet werd tijdens voorbije werkdagen of het beheer van ANB. Heb je zin om een steentje bij te dragen aan dit mooie gebied? Dan is het weekend van 18 en 19 augustus wel hét ideale moment om langs te komen.

We werken er 4 halve dagen, waarbij je ook de kans hebt om er (gratis) te blijven eten, barbecueën, te genieten van een kampvuur met een streepje (live) muziek, een wandelingetje te maken… en als je een echte doorzetter bent, kun je er ook je tent opslaan en mee overnachten tussen de levendbarende hagedissen, bosuilen, reeën en al het ander schoon dat er leeft in en rond de schuilplaatsen die dit bos te bieden heeft.

 

Benodigdheden:

-Stevig schoeisel

Indien je wil overnachten, 

-Tent

-matje

-slaapzak

-wasgerief

 

Deelnameprijs

Gratis

 

Inschrijven liefst voor 15 augustus, mailen naar:

Thijs.himpe@detorenvalk.be

Of sander.colpaert@detorenvalk.be

Praktisch

Wanneer

Organisatie

Natuurpunt De Torenvalk