Gemeente Wingene

Vanaf 1 juni geen afvalstickers meer te koop in gemeentehuis of recyclagepark

Nog tot en met 31 mei kan je afvalstickers voor oude restafvalzakken aankopen op het gemeentehuis en het recyclagepark. Nadien zijn ze enkel nog verkrijgbaar aan het onthaal van MIROM Roeselare.

Sinds begin 2020 zijn er in de regio van MIROM Roeselare, waar onze gemeente deel van uitmaakt, nieuwe restafvalzakken geldig. Je vindt deze zakken in alle MIROM verkooppunten. Het gaat om dezelfde kwaliteit van zakken, enkel de opdruk is gewijzigd. De nieuwe afvalzakken van MIROM Roeselare (wit met blauwe opdruk) zijn intussen al bijna anderhalf jaar geleden gelanceerd en een vertrouwd zicht in het straatbeeld.

Stickers enkel nog te koop bij MIROM Roeselare 

Toch kan het zijn dat je door omstandigheden nog altijd een voorraadje hebt van de vorige soort afvalzakken (wit met donkergroene opdruk). Deze kunnen nog gebruikt worden en worden nog meegenomen, maar enkel indien ze voorzien zijn van een officiële afvalsticker. Opgelet, vanaf 1 juni zal je deze stickers niet langer kunnen kopen in het gemeentehuis of op het recyclagepark. Ze zullen dan enkel nog te koop zijn aan het onthaal van MIROM Roeselare (Oostnieuwkerksesteenweg 121, Roeselare).¬†

Oude afvalzakken voorzien van een sticker worden nog meegenomen tot eind 2022. Heb je nog volle rollen van deze zakken? Dan kan je ze ook tot eind 2022 (mits opleg) komen ruilen aan het onthaal van MIROM Roeselare. 

Tot eind 2022 blijven oude afvalzakken met sticker geldig

Na 1 januari 2023 worden de witte zakken met groene opdruk dan definitief niet meer meegenomen.

Gepubliceerd op  wo 26 mei 2021