Gemeente Wingene

Gemeentelijke evenementen in mei, juni, juli en augustus worden geannuleerd

De evenementen die door de gemeente georganiseerd worden en gepland stonden in mei, juni, juli en augustus worden geannuleerd.

Na de bekendmaking van de nieuwe richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad van 24 april werd duidelijk dat het nog een hele tijd zal duren voor we terug grotere activiteiten en evenementen kunnen organiseren. 

Hoewel er nog geen concrete richtlijnen bekend zijn, heeft het gemeentebestuur, met pijn in het hart, besloten om alle gemeentelijke evenementen te annuleren tot en met eind augustus. De gezondheid en veiligheid van alle inwoners en mensen die betrokken zijn bij de organisatie van deze activiteiten komt nu op de eerste plaats. 

Concreet betekent dit dat er dit jaar geen traditionele kermisfeesten zullen zijn in de verschillende dorpskernen, geen Dag van Park (31 mei), geen Vlaanderen Feest (10 juli), maar bijvoorbeeld ook geen 6de Memorial Diether Cornaer (22 augustus). De volledige lijst kan je hier bekijken.

We kijken uit om in iedereen in betere omstandigheden terug te zien op de volgende editie van deze evenementen in de loop van volgend jaar!

Gepubliceerd op  zo 03 mei 2020