Gemeente Wingene

'Artificiële Intellegentie' door Lieven Scheire (try-out)

Wanneer? Vrijdag 18 november 2022
Hoe laat? 20 uur
Waar? CC de Feniks
Hoeveel kost een ticket? € 14

Koop hier jouw tickets vanaf 8 juli 

U kan jouw ticket ook reserveren en afhalen bij het Vrijetijdspunt: www.wingene.be/vrijetijdspunt

Zal jij ooit vragen aan je huiscomputer wat je moet aantrekken voor een bepaalde gelegenheid? De kans is groot. Zal een rechter zich ooit laten adviseren door Artificiële Intelligentie om een strafmaat te bepalen? Ja, en wel binnenkort. Zal jij persoonlijk ooit bereid zijn een A.I.-systeem te gehoorzamen? Dat doe je nu al, als je naar Spotify luistert, een Waze-route volgt, of je spam uit je mails laat filteren.

Wat is dat nu eigenlijk, die Artificiële Intelligentie waar zoveel om te doen is? Maar vooral: wat is het niet? Zijn het computers die kunnen denken zoals wij? Neen, nog lang niet, en misschien wel nooit. Maar A.I. geeft computers en apps wel vaardigheden die ze tot nu toe nooit gehad hebben: gezichten herkennen, voorwerpen benoemen, menselijke taal begrijpen en ook spreken, tot zelfs het voorspellen van menselijk gedrag.

In deze theatershow maak je op een entertainende en luchtige manier kennis met je nieuwe vriend, butler, adviseur, psycholoog, personal trainer en beschermengel: Artificiële Intelligentie.

In samenwerking met kunstkring Wenghina