Gemeente Wingene

Asfaltwegen krijgen structureel onderhoud

Op maandag 8 juni start een aannemer met de vernieuwing van een 40-tal asfaltwegen in de gemeente Wingene. Het gemeentebestuur investeert 535.000 euro in deze werken. Zonder onvoorziene omstandigheden worden de werkzaamheden voor het einde van de zomervakantie afgerond.

“De vorige asfalteringsronde dateert van 2015 en 2016 en ook nu is er veel werk aan de winkel”, zegt Hedwig Kerckhove, schepen van Openbare Werken. De werken maken deel uit van het strategisch meerjarenplan en werden gegund aan de aannemer Willemen Infra nv. “In totaal worden (gedeeltes van) 45 straten in de gemeente aangepakt waaronder de Predikherenstraat, de Walbosstraat (inclusief de vernieuwing van de fundering), de Boterstraat in Zwevezele en de Pastorijstraat in het centrum.”

Grondige voorbereiding door eigen dienst

“We hebben ons eigen Team Interne Werken ingezet voor de grondige voorbereiding”, verduidelijkt schepen Hedwig Kerckhove. Waar nodig werden tijdens de voorbereidende werkzaamheden bochten verstevigd en rioleringen hersteld. “Zo kan de aannemer efficiënt te werk gaan en gaan de werken zelf sneller vooruit.”

Hinder minimaliseren

De opdracht omvat verschillende methodes van herstel, zoals bijvoorbeeld het aanbrengen van slijtlagen. In tegenstelling tot de vorige asfalteringswerken wordt de bestrijking met steentjes deze keer afgedicht met een slemlaag, dat is koud gegoten asfalt. “Dit zorgt ervoor dat de steentjes, die zorgen voor de stabiliteit, dezelfde dag nog vastzitten zodat ze niet kunnen rondzwerven in de straat. Zo blijft de hinder zo beperkt mogelijk”, zegt schepen Hedwig Kerckhove. De werken gaan van start op maandag 8 juni. “Zonder onvoorziene omstandigheden zijn de werken voor 1 september klaar. Mooi op tijd voor de start van het nieuwe schooljaar en het oogstseizoen.”

Volledig overzicht

Een volledig overzicht van alle straten die vernieuwd worden, is terug te vinden op deze webpagina. De aannemer staat in voor de dagdagelijkse communicatie naar de bewoners over de bereikbaarheid van hun woning.

Gepubliceerd op  do 04 jun 2020