Gemeente Wingene

Coronaveilige avondmarkt

Na grondig wikken en wegen heeft het gemeentebestuur beslist om de avondmarkt in het centrum van Wingene toch te laten doorgaan. Op woensdag 9 september kan je op het Gemeenteplein, op de Markt en in de omgeving van het parochiaal centrum terecht voor een coronaveilige avondmarkt. 

Waar? 

De avondmarkt vindt plaats op het Gemeenteplein (achter het gemeentehuis), er is randanimatie voorzien aan het parochiaal centrum en op de Markt. Deze alternatieve locatie leent zich beter voor een coronaveilige editie. 

Er is een ingang aan de kant van de Oude Bruggestraat (naast het gemeentehuis) en een ingang op het einde van de Keizerstraat. 

Wanneer? 

Op woensdagavond 9 september vanaf 18 uur. Om 19 uur komt de Koninklijke Harmonie Sint-Cecilia langs voor de officiële opening. 

Wat valt er te beleven? 

Gezellige kraampjes, een streepje muziek op de markt, een sfeervol optreden van coverband La Folie Jolie in de omgeving van het parochiaal centrum, prijsuitreikingen van de Warmste Straat en de fotozoektocht Zomerzoeken, drank- en eetstandjes ... 

Hoe houden we het coronaveilig? 

In samenspraak met de kermisuitbaters treffen we heel wat maatregelen om het voor iedereen veilig te houden:

  • We verhuizen met de avondmarkt zelf naar het Gemeenteplein, dat is het plein achter het gemeentehuis, (en met de randanimatie naar de omgeving van het parochiaal centrum en de Markt) omdat deze locatie coronaveiliger kan ingericht worden. 
  • Het is verplicht om als bezoeker boven de 12 jaar een mondmasker te dragen behalve wanneer dit omwille van medische redenen niet mogelijk is of wanneer je iets eet of drinkt. 
  • We voorzien een circulatieplan, duidelijke signalisatie, vaste in- en uitgangen (eentje ter hoogte van de Oude Bruggestraat (naast het gemeentehuis) en eentje op het einde van de Keizerstraat), veilige wachtrijen ... 
  • We registreren alle bezoekers ter plaatse. Registreren kan vlot en snel via het scannen van een QR-code met de smartphone aan de ingang. Wie dit niet zelf kan, krijgt hulp van onze stewards. Reserveren is niet nodig en niet mogelijk. 
  • Wie plaatsneemt op het binnenplein aan het parochiaal centrum laat - conform de horecaregels tegen het coronavirus - de contactgegevens van minstens een persoon uit de bubbel achter. 
  • Er wordt ontsmettingsmiddel voorzien bij de in- en uitgang en op specifieke locaties.
  • Het aantal bezoekers op de markt wordt beperkt, conform de federale maatregelen. Het totaal aantal aanwezigen is vastgelegd op 400 personen. Bij binnenkomst krijgt iedere bezoeker een bandje zodat we het aantal steeds kunnen bijhouden. 

Parkeren

Het Gemeenteplein en de binnenplaats aan het parochiaal centrum worden volledig ingenomen door de avondmarkt. Daardoor kan er op deze dag niet geparkeerd worden. Parkeren kan wel in de centrumstraten (hou rekening met de blauwe zone) of op de parking aan recreatiebad de Alk.