Gemeente Wingene

Bedankt aan alle kinderbegeleiders en onthaalouders voor buitengewone en bijzondere inzet

Alle Wingense kinderbegeleiders en onthaalouders krijgen op maandag 12 oktober, dat is de Dag van de Kinderbegeleider, een doosje pralines geleverd met een hartverwarmend kaartje erbij. “Het is onze manier om hen als gemeente te bedanken voor hun inzet”, zegt schepen Tom Braet.

“Tijdens de coronacrisis nemen alle kinderbegeleiders en onthaalouders een belangrijke taak op zich”, vertelt schepen Tom Braet. “Ze creëren een fijne, warme en veilige plek waar elk kind zich goed voelt. Tijdens dit uitzonderlijke jaar is dat geen gemakkelijke, maar wel een zeer cruciale opdracht.” Tijdens de afgelopen maanden hebben alle kinderbegeleiders zich extra hard ingezet om de dagdagelijkse werking van de kinderopvang in stand te houden. “Voor vele gezinnen viel tijdens de coronacrisis de ondersteuning van grootouders weg en waren de kinderbegeleiders een vertrouwde rots in de branding. Ze hebben in moeilijke omstandigheden het beste van zichzelf gegeven.”

Lokaal loket kinderopvang

De komende jaren investeert de gemeente verder in de ondersteuning van de lokale kinderopvang. “We willen het lokaal loket kinderopvang verder uitbouwen”, aldus schepen Tom Braet. “Het wordt een centraal infopunt waar ouders en kinderbegeleiders met al hun vragen kunnen komen aankloppen. We helpen ook bij het vinden van een geschikte opvangplaats.”

Wie vragen heeft over lokale kinderopvanginitiatieven kan mailen naar huisvanhetkind@wingene.be. Of langskomen bij het lokaal loket, dat is elke dag open tussen 9 en 12 uur op Marktplein 5 8750 Zwevezele (op woensdag vind je ons in het gemeentehuis).

Gepubliceerd op  ma 12 okt 2020