Gemeente Wingene

Belletjetrek-concertjes

Bang voor een lange, saaie winter nu onder andere de culturele centra gesloten zijn? Dat laten we in Wingene niet gebeuren! We gingen op zoek naar coronaveilige alternatieven om de stilte te doorbreken. Een van die initiatieven zijn de belletjetrek- concerten.

Team Cultuur deelt concerten uit

Op 28 december sturen we niemand minder dan Niels Boutsen van de groep Stoomboot op pad. Hij belt aan bij Wingenaren en trakteert hen op een feestelijk kerstconcert.

Ken je iemand die tijdens de kerstperiode een muzikaal opkikkertje of unieke verrassing kan gebruiken? Aarzel dan niet om voor 17 december jouw ideale kandidaat of kandidaten door te geven. Wie wil je nomineren en waarom?

  • Misschien wil je jouw buurvrouw-verpleegster in de bloemetjes zetten?
  • Misschien is je broer jarig en wil je hem op een originele manier verrassen?
  • Misschien ken je iemand die alleen is tijdens de kerstdagen?
  • Misschien willen jouw kinderen oma en opa verrassen met hun nieuwjaarswensen.

De enige voorwaarde is dat jouw kandidaat of kandidaten in Wingene woont of wonen. 

Er is meer …

Stoomboot brengt niet alleen Niels, zijn stem en zijn gitaar, maar ook een originele totebag van Stoomboot, vol lekkers én met hun nieuwste cd ‘Omdat we naar de zee stromen’. 

Er wordt ook een professionele fotograaf mee op pad gestuurd om deze unieke concertjes vast te leggen. We verzamelen alle foto’s op deze pagina.

Nomineren is eenvoudig

Iemand nomineren is heel makkelijk. We stellen vier eenvoudige vragen:

  • Wat zijn jouw coördinaten?
  • Wat zijn de gegevens van jouw kandidaat (naam, adres en telefoonnummer)?
  • Wat is jouw relatie tot de kandidaat?
  • Waarom heb je deze persoon of personen genomineerd?

Niels brengt zijn concert als een verhaal. Hij duidt de reden van zijn bezoek en verklapt door wie en waarom hij werd gezonden. Hij blijft veilig aan de voordeur staan en stelt de bewoners meteen op hun gemak door hen een glaasje aan te bieden.

Vul het digitaal fomulier (zie bovenaan deze pagina) snel in om jouw nominatie door te geven. Wacht niet te lang, we verwachten alle nominaties voor 17 december 2020.

Team Cultuur zal enkele verhalen selecteren en plant alle concerten in op 28 december tussen 16 en 20 uur.

Om ons ervan te verzekeren dat alle mensen thuis zijn, worden ze op voorhand opgebeld. We geven een tipje van de sluier mee, maar we verklappen de verrassing uiteraard niet.

Buren zorgen voor extra sfeer

Ook de buren worden verwittigd. Iedereen met goesting en tijd wordt uitgenodigd om even naar buiten te komen en vanop afstand voor extra sfeer en animo te zorgen.

Zijn er nog vragen?

Heb je nog vragen? Is niet alles even duidelijk? Stuur ons dan gerust een mailtje!