Gemeente Wingene

Besmettingen coronavirus op Leef- en Leerschool Sint-Elooi

In de Leef- en Leerschool Sint-Elooi zijn twee leerlingen besmet met het coronavirus. Alle leerlingen en leerkrachten van het vijfde en het zesde leerjaar zijn, na overleg tussen de gemeente, de directie en het CLB, in quarantaine geplaatst.
Door de verplichte quarantaine van een ruimere groep leerlingen wordt het risico op bijkomende besmettingen zo goed mogelijk beperkt. 
 
Op dit moment is het nog niet duidelijk of het gaat om besmettingen met de Britse variant die een pak besmettelijker is. Verder onderzoek moet dit uitwijzen. 
 
De ouders van de leerlingen op de school worden persoonlijk op de hoogte gebracht. Het CLB en de directie staan klaar om hun vragen en bezorgdheden zo goed mogelijk op te vangen.
 
Onze gemeentelijke crisiscel volgt ook deze situatie op de voet. Er is geen reden tot paniek. Door snel te handelen en te beslissen en vervolgens goed te informeren, hopen we deze uitbraak zo snel en zo goed mogelijk in te dijken.
 
Deze situatie toont aan dat het virus nog niet verdwenen is en steeds opnieuw klaarstaat om toe te slaan. Daarom: laat je aandacht niet verslappen, neem geen risico's, volg de maatregelen en hou het veilig. Er is licht aan het einde van de tunnel, maar nog even volhouden blijft de boodschap!
Gepubliceerd op  do 28 jan 2021