Gemeente Wingene

Bestrijd zwerfvuil en word Mooimaker van een stukje Wingene

Waarom meedoen?

Je ergert je aan het zwerfvuil in het straatbeeld en wil net iets verder gaan door zelf de handen uit de mouwen te steken? Claim dan een stukje Wingene en hou dit proper. Het kan individueel of in groep. Je kan kiezen voor een éénmalige opruimbeurt of je opgeven om meerdere malen per jaar de omgeving proper te houden.

Hoe kan je meedoen?

Surf naar Mooimakers en claim via de actiekaart een gebied of wandelroute in jouw buurt. Dat kan gaan om een parkje, een straat, een wijk. Zo engageer je je officieel om dit gebied afvalvrij te houden. Mooimakers fleuren niet alleen hun buurt op, het werkt ook aanstekelijk voor anderen. Hoe meer zwerfvuilbestrijders zichtbaar zijn in het straatbeeld, hoe meer mensen overtuigd worden van het belang van een schone leefomgeving. Neem zeker ook regelmatig een foto en plaats deze op sociale media.

Ik heb een gebied geclaimd, wat nu?

Neem contact op met de dienst Milieu en Klimaat. Je krijgt het nodige opruimmateriaal (zwerfvuilzakken, grijpstokken, fluovesten en werkhandschoenen) om je gebied op te ruimen en de nodige praktische afspraken worden gemaakt.

Zwerfvuil opgehaald? 

Na het opruimmoment breng je de dienst Milieu en Klimaat op de hoogte waar het ingezamelde zwerfvuil klaarstaat om opgehaald te worden door onze Dienst Interne Werken.