Gemeente Wingene

Bewegen op Verwijzing

Je wil graag meer bewegen, maar... je weet niet hoe? Of niet meteen wat je wil of wat je concreet kan doen?

Vanaf nu verwijst kan jouw huisarts jou doorverwijzen naar Nele Billiet, de ‘Bewegen op Verwijzing’-coach in regio Tielt.

Deze professionele coach helpt je op een gezonde en laagdrempelige manier meer te bewegen. Zo kan de coach aanmoedigen om te fietsen naar het werk of meer tuinieren, een wekelijkse wandeling te maken of om met de kinderen te gaan zwemmen, maar de coach kan ook toeleiden naar activiteiten en sporten die de gemeente of verenigingen aanbieden. Zij maakt samen met jou een beweegplan dat perfect bij je past én ze motiveert je als het even wat moeilijker gaat om vol te houden.

Hoe gaat het in zijn werk?

  1. Ga langs bij jouw huisarts. Hij of zij bezorgt je een verwijsbrief en de contactgegevens van de coach.
  2. Je maakt een afspraak met de coach en neemt de verwijsbrief mee naar de consultatie.
  3. Samen wordt een beweegplan opgemaakt dat past bij jouw leven. De coach helpt hierbij. 
  4. Je gaat aan de slag en probeert het beweegplan uit.
  5. Je bespreekt samen met jouw coach wat goed en minder goed gaat, bekijkt welke vooruitgang er al is en bespreekt eventuele moeilijkheden.
  6. Je beweegt elke dag meer. Blijf dat doen. Dat voelt goed!
  7. Jouw huisarts volgt mee verder op.

Wat kost het?

Voor deelnemers geldt een maximale eigen bijdrage van € 5 (per sessie van 15 minuten) voor een individuele begeleiding en van € 1 (per sessie van 15 minuten) voor de groepsbegeleiding.

Een deelnemer die recht heeft op een verhoogde tegemoetkoming betaalt slechts € 1 voor de individuele begeleiding en € 0,50 voor een groepsbegeleiding.

TIP: Twijfel je of je recht hebt op een verhoogde tegemoetkoming? Kijk onderaan de klever van je ziekenfonds. Eindigt die code op een 1, dan geniet je van een verhoogde tegemoetkoming.

Voor meer informatie kan je terecht op wingene@bewegenopverwijzing.be