Gemeente Wingene

Bib kerk Hille

Onze aangepast openingsuren vanaf 1 augustus vind je hier

Twee bibliotheken worden een

Met de renovatie van het gemeentehuis en de nieuwbouw van een bibliotheek en theaterzaal in het centrum van Wingene in het verschiet, krijgen de collecties van onze huidige twee bibliotheken tijdelijk een nieuw onderkomen. Vanaf zondag 1 augustus 2021 is iedereen welkom in de kerk in Hille.

Een blik op de toekomst

De tijdelijke bib in kerk Hille wordt meteen een oefenplaats voor de nieuwe bibliotheek in het Keizerspark. De bib van de toekomst is een stimulerende, aangename ontmoetingsplek. De sfeer van het toekomstige Keizerspark zal al een beetje voelbaar zijn op onze tijdelijke locatie, onder andere in de leeszaal die we gezellig en met veel groen zullen inrichten. De leeszaal zal ook gebruikt kunnen worden voor kleinschalige optredens en workshops. Verspreid in de bibliotheek komen er enkele studieplekken: comfortabele zitplaatsen met voldoende licht, en een sterk wifisignaal.

Dienstverlening blijft ongewijzigd

Alle producten en diensten die momenteel in de beide bibliotheken aangeboden worden, blijven beschikbaar in de bibliotheek in Hille. Dat houdt onder andere in dat alle collectieonderdelen, ook de dubbele titels, behouden blijven. Ook de themastanden blijven bestaan. Er zullen vijf publiekscomputers zijn voor het consulteren van de collecties, internetgebruik en toegang tot Open Office. De e-diensten blijven eveneens beschikbaar. Tot het e-aanbod horen onder andere de Fundels met digitale prenten- en AVI-boeken, de kindvriendelijke catalogus Bieblo, e-books voor smartphone of tablet, de online cursussen, Go-Press krantenarchief, Kiosk en Leestipper.

Het bibteam blijft vanuit de tijdelijke locatie samenwerken met onze scholen. Het klassikale ontlenen, de klasbezoeken, het werken met wisselcollecties, organiseren van auteurslezingen en voorstellingen in de jeugdboekenmaand blijven behouden. Na een coronapauze zal de samenwerking met de woonzorgcentra, onder andere voor grootletterboeken en het voorlezen van boeken, opnieuw opgestart worden.

Ik wil de materialen en dienstverlening van de bib ontdekken