Gemeente Wingene

Bibliotheek van Wingene bereidt ‘take-away voor boeken’ voor

Op dit moment is onze bibliotheek nog gesloten voor de omschakeling naar een nieuw softwaresysteem. Zodra dit achter de rug is, gaat de gemeente van start met een afhaalservice.

De bibliotheek in de gemeente Wingene is sinds de start van de coronacrisis gesloten voor het publiek. “Deze sluiting stond al maanden gepland en valt toevallig samen met de coronacrisis”, zegt schepen Lieven Huys. De omschakeling kon niet meer uitgesteld worden, maar de gemeente Wingene gebruikt de sluiting om ondertussen een afhaalservice voor boeken te organiseren. “Het is fijn om te horen dat onze inwoners in deze periode graag naar een boek grijpen voor wat afleiding. We willen dit zeker stimuleren om zo de blijf-in-uw-kot-boodschap nog te versterken.”

Veiligheid eerst

Vanaf eind volgende week (dat is de eerste week van april) kan de afhaalservice van start. “De deuren van de bib heropenen is een te groot risico. Veiligheid blijft onze eerste prioriteit”, zegt schepen Lieven Huys. “Een afhaalservice kan wel. Daarbij worden de hygiënische maatregelen uiteraard streng toegepast.”

Digitaal blijven lezen

En in afwachting? “Intussen zijn er al een heleboel initiatieven om via digitale kanalen te blijven lezen, wat we ook zeker aanmoedigen”, zegt bibliothecaris Christine Fransoo. “Leden kunnen gratis digitale kinderboeken uitlenen of het archief van kranten en tijdschriften inkijken. Inspiratie genoeg om zeker te blijven lezen dus!”

Alle praktische informatie over de afhaalservice is binnenkort terug te vinden op onze website. Leden ontvangen hierover ook een digitale nieuwsbrief. 

Gepubliceerd op  wo 25 mrt 2020