Gemeente Wingene

Bijzondere voorleesavond op vrijdag 22 november zet belang en plezier van voorlezen in de kijker

Tijdens de Voorleesweek organiseren we op vrijdagavond 22 november een voorleesavond in erfgoedhuis de Kaplote. Kinderen tussen 3 en 10 jaar zijn er welkom in pyjama om te luisteren naar leuke en spannende verhalen.

Tussen 16 en 24 november 2019 organiseert Iedereen Leest de Voorleesweek, een campagne die leesbevordering en -plezier samenbrengt. “Als gemeente ondersteunen we het initiatief”, zegt schepen Lieven Huys. “Verschillende onderzoeken tonen immers aan dat we het belang van voorlezen en de positieve effecten op onder andere de taalontwikkeling van kinderen niet mogen onderschatten.”

Voorleesrituelen

“We zetten onze bibliotheek in als een belangrijke schakel om te werken aan een sterke leescultuur en om de leesbevordering bij kinderen én volwassenen te stimuleren. Met de voorleescampagne bereiken we meteen beide doelgroepen”, zegt schepen Lieven Huys. Dit jaar staat de Voorleesweek in het teken van voorleesrituelen. “Door zelf een voorleesavond te organiseren in pyjama met een lekkere kop warme chocomelk erbij, brengen we (groot)ouders hopelijk op ideeën om ook thuis te werken aan een voorleesritueel en zo van voorlezen een vaste gewoonte te maken.”

Erfgoedhuis Kaplote als uitgelezen locatie

Tijdens de voorleesavond wordt er uit verschillende boeken voorgelezen, onder andere door de leerlingen van de Stedelijke Academie voor Kunst en Woord. “We kiezen bewust voor erfgoedhuis de Kaplote”, zegt schepen Lieven Huys. “Het is er knus en gezellig en daardoor de uitgelezen locatie voor deze avond.”

De voorleesavond vindt plaats op vrijdagavond 22 november tussen 18 en 19 uur. Kinderen tussen 3 en 10 jaar zijn er welkom in pyjama. Het aantal inschrijvingen is beperkt, dus snel inschrijven is de boodschap! Inschrijven kan via bibliotheek@wingene.be of op 051 65 00 77.

Gepubliceerd op  do 07 nov 2019