Gemeente Wingene

"Blue Heart campagne" in Wingene tegen mensenhandel

Op zondag 30 juli zal onze gemeente deelnemen aan de Blue Heart campagne van de Verenigde Naties ter gelegenheid van de Werelddag tegen Mensenhandel. Om dit initiatief te ondersteunen, zullen we de gevel van het oud gemeentehuis in Zwevezele in het blauw verlichten.

Blue Heart campagne?

De Blue Heart campagne is een initiatief van de Verenigde Naties dat overal ter wereld aandacht vraagt voor slachtoffers van mensenhandel en oproept een vuist te maken tegen deze misdaad. Iedereen heeft immers recht op een menswaardig bestaan!

De VN vraagt daarom om op zondag 30 juli gebouwen en publieke plaatsen blauw te kleuren.

Op deze Werelddag wordt de strijd tegen mensenhandel letterlijk in de schijnwerpers gezet met blauwe lichtprojecties op belangrijke gebouwen doorheen het land. Ook Wingene sluit zich aan bij deze campagne.

Mensenhandel

Mensenhandel is een verdoken vorm van criminaliteit die ook in België voorkomt. Daarom kan iedereen in het dagelijkse leven in contact komen met mogelijke slachtoffers van mensenhandel. België is al lang actief in de strijd tegen mensenhandel. De strijd tegen deze misdaad is één van de prioriteiten voor de Belgische regering.

Gemeentehuis Zwevezele kleurt blauw

Het 'blauwe hart' wordt erkend als het internationale symbool van de strijd tegen mensenhandel. Op 30 juli, de Werelddag tegen Mensenhandel, zal de gevel van het Oud Gemeentehuis van Zwevezele daarom blauw kleuren, want ook Wingene zegt nee tegen mensenhandel.

Meer informatie over de campagne 

Gepubliceerd op  za 29 jul 2023