Gemeente Wingene

Borstkankerpreventie

In de maand oktober zet onze gemeente het belang van de borstkankerscreening in de kijker. Naast een verhelderende infosessie en de Race for the Cure waarmee we Think Pink steunen, hechten we ook belang aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. Dat doen we dit jaar opnieuw met de campagne 'Omdat we om jou geven' waarbij onze Wingense ambassadrices de doelgroep stimuleren om zich te laten onderzoeken. Je komt de ambassadrices tegen in het straatbeeld, op de digitale schermen en bij de lokale handelaars. 

60,5% van de vrouwen in Wingene tussen 50 en 69 jaar neemt deel aan het bevolkingsonderzoek borstkanker. Dat wil zeggen dat nog steeds 39,5% geen kwaliteitsvolle screeningsmammografie laat nemen. Er is in onze gemeente best nog veel werk voor de boeg om het streefcijfer van 75 % te halen.

Onze Wingense ambassadrices vertellen je graag waarom de boodschap om je te laten screenen zo belangrijk is voor hen. Hieronder vind je ook alle praktische informatie terug rond het bevolkingsonderzoek borstkanker.