Gemeente Wingene

Bouw jij mee aan jouw Gesellige buurt?

In Wingene willen we samen met onze inwoners bouwen aan een Gesellige buurt. Een buurt waar het goed is om te leven, waar de buren elkaar kennen en helpen waar het kan. Het is een buurt waar mensen elkaar ontmoeten en waar spontaan dingen groeien.

Na een grondige analyse van de noden die er leven bij de buren en in de buurten, is het tijd voor actie. Wil jij ook meebouwen aan jouw Gesellige buurt? Bedenk samen met andere geëngageerde buren hoe je dit wil aanpakken. Van harte welkom op 2 maart om 19.30 uur in de cafetaria van lokaal dienstencentrum Geselle!

“In Wingene bouwen we al een tijdje achter de schermen aan Gesellige buurten. Heel wat interne en externe partners zijn al mee in het verhaal en gaven hun suggesties. De noden van de buren en de buurt werden bevraagd en geanalyseerd. Een actieplan werd opgemaakt. De tijd is rijp om naar buiten te treden”, vertelt schepen van Welzijn, Tom Braet.

“Een Gesellige buurt kan niet voor de inwoners gecreëerd worden”, vervolgt Tom Braet. “De buren bouwen zelf aan hun Gesellige buurt, zij zijn het kloppend hart ervan. Dankzij de ondersteuning van vrijwilligers, professionele zorgverleners en de draagkracht bij de buurtbewoners bouwen we een Gesellige buurt waar je terechtkan met noden en behoeftes. Het project wordt getrokken door Nele De Baecke, projectmedewerker Gesellige buurten. Zij wordt bijgestaan door het gemeentelijke Team Buurtondersteuning en de sociale dienst van de woonzorgcentra van GVO. Samen leiden ze het project in goede banen.”

Ben jij de Gesellige buur die we zoeken?

  • Ben je op de hoogte van het reilen en zeilen in je buurt?
  • Ben je een handige Harry en kunnen buren bij je aankloppen?
  • Help je mee met het organiseren van een straatactiviteit?
  • Kan je goed luisteren en heb je een hart voor anderen?

Herken je jezelf in één van bovenstaande omschrijvingen en heb je goesting om mee te bouwen aan jouw Gesellige buurt? Kom dan naar ons startmoment waar we samen acties voor jouw Gesellige buurt uitwerken. Kom ook niet alleen, breng ook de buur mee met wie je dit samen wil doen! 

- Wanneer: Donderdag 2 maart 2023 om 19u30 
- Locatie: Lokaal dienstencentrum Geselle, Sint-Amandsstraat 2, Wingene 
- Inschrijven: Laat ons weten of je komt via www.wingene.be/gesellige-buurt-start
Of geef een seintje via geselle@wingene.be of 051 65 04 40. Lukt dit niet, ben je zeker ook welkom! 
- Meer info: Kan je niet aanwezig zijn bij het startmoment, maar wil je graag informatie ontvangen of heb je een dringende vraag? Bel 1750 of stuur een mailtje naar geselle@wingene.be

Gepubliceerd op  di 21 feb 2023