Gemeente Wingene

Brood...én spelen

In het kort

We zorgen voor een gevarieerd en vernieuwend vrijetijdsaanbod dat al onze inwoners prikkelt en versterken daarvoor onze lokale infrastructuur.

 

In beeld

Aan het woord

In het lang...

Iedereen prikkelen en verrassen

Iedereen heeft recht op vrije tijd. Daarom zetten we als gemeente in op een gevarieerd aanbod waarin al onze inwoners, van jong tot oud, hun gading vinden. We spelen in op de demografische verwachtingen door het aanbod voor gezinnen met jonge kinderen uit te breiden. Dit vertaalt zich in originele vakantie-activiteiten en een uitdagend sport- en beweegaanbod voor de doelgroep van 0 tot 16 jaar. We werken daarvoor nauw samen met het Huis van het Kind. Daarnaast blijven we ook inzetten op het aanbod voor volwassenen en senioren met uitdagende sportlessenreeksen, verrassende cultuurvoorstellingen of gegidste wandelingen.

 

Doe je mee? 

Samen vrije tijd beleven zorgt voor verbondenheid en dus moedigen we al onze inwoners aan om actief deel te nemen. We doen dit door, samen met de verenigingen en organisaties uit het middenveld, een laagdrempelig en gevarieerd cultuurprogramma uit te werken. Door goed samen te werken, versterken we elkaar.

Culturele landmark

Het nieuwe, eigentijdse vrijetijdscentrum wordt een culturele landmark in onze gemeente. De deuren staan open voor iedereen. De hoogwaardige theaterzaal, het activiteitenplein, de multifunctionele foyer en de polyvalente ruimtes ademen inspiratie, creatie en ontmoeting. De bouw van het vrijetijdscentrum betekent een boost voor de vrijetijdsbeleving in onze gemeente.

 

Wat een feest!

Met tal van evenementen zoals Vlaanderen Feest, de Buitenspeeldag en de Sportmatinee laten we onze gemeente bruisen van leven. We versterken daardoor het wij-gevoel bij onze inwoners en laten hen tegelijkertijd proeven van nieuwigheden op vlak van vrije tijd.

 

Wingene op de toeristische kaart

We bouwen een aantrekkelijk en ontspannend toeristisch en recreatief aanbod uit met activiteiten zoals wandelingen en fietstochten en werken hiervoor samen met Westtoer.