Gemeente Wingene

Bruisend van leven

In het kort

We ondersteunen initiatieven van anderen die bijdragen tot kwaliteitsvolle vrijetijdsbeleving of het versterken van ons sociaal weefsel.

 

In beeld

Aan het woord

In het lang

Ondersteunen waar het kan

Als het aankomt op verenigingen en evenementen dan is Wingene een erg levendige gemeente. We willen de vele verenigingen in het middenveld, zoals sportclubs, socio-culturele verenigingen, feest- en organisatiecomités, voldoende erkennen en ondersteunen om hun initiatieven levendig te houden of nog te versterken.

 

We herbekijken en evalueren de financiële ondersteuning van verenigingen en burgerinitiatieven in functie van de doelstellingen die we beogen. Een doordacht ondersteuningsbeleid biedt, naast de financiële ondersteuning, ook een helpende hand in de vorm van kennisdeling, vormingen en ondersteuning bij de organisatie en promotie van evenementen.

Investeren in gebouwen

Onze infrastructuur voor alle types van vrijetijdsbeleving is kwalitatief, goed onderhouden en wordt indien nodig verder uitgebouwd. We zorgen voor optimale en klantgerichte exploitatie zodat beleving, spelen, lezen en leren er centraal staan. Het gloednieuwe vrijetijdscentrum krijgt hier een centrale rol en geeft verenigingen alle kansen om hun werking verder uit te bouwen. De theaterzaal is een enorme meerwaarde voor de vier amateurtoneelgezelschappen en ook de andere polyvalente zalen bieden tal van mogelijkheden. Daarnaast bekijken we ook de komst van een verenigingsgebouw als uitvalsbasis voor verschillende verenigingen.

 

We slaan de handen in elkaar

We geloven sterk in het engagement van onze verenigingen en hun vrijwilligers en werken samen met hen initiatieven uit die hun werking en betrokkenheid versterken. Zo slaan we de handen in elkaar met tennisclub TC Aquila voor de overkapping van de tennisterreinen en de aanleg van padelterreinen, waarbij de sportclub de initiatiefnemer is en wij als gemeente ondersteunen.