Gemeente Wingene

Vertel jij leerlingen wat landbouw betekent?

Zoom@regio biedt al meer dan 10 jaar een alternatief voor verre bos- of zeeklassen. Leerlingen van het 5de en 6de leerjaar uit de arrondissementen Roeselare en Tielt vertrekken op school met hun fiets voor een tweedaagse regioverkenning. Voor elke school is een programma op maat uitgestippeld. Het bezoek aan de boerderij is vanzelfsprekend een geliefd bezoek.

Ga je mee in zee? We helpen je op weg!

“Water” is dit jaar een nieuw thema in Zoom@regio. Water en landbouw zijn onlosmakelijk verbonden. Langdurige droogte, erosie, wateroverlast, waterkwaliteit, … hebben bovendien een impact op de bedrijfsvoering van veel landbouwers. Ook jij hebt ongetwijfeld interessante oplossingen waarover je honderduit kunt vertellen. Regionaal Landschap West-Vlaamse
Hart is op zoek naar landbouw- en tuinbedrijven die één of meer klassen willen ontvangen.
West-Vlaamse Hart en Inagro ondersteunen je bij de voorbereiding van de bezoeken. De adviseurs bekijken wat je te vertellen hebt en hoe je het concreet kan aanpakken: wat vertel je? Wat kan je tonen? De bezoeken vinden plaats tussen de paasvakantie en midden juni. Je ontvangt voor zo’n bezoek een vergoeding van ongeveer 80 euro excl. btw (afhankelijk van de grootte van de groep).

Heb je ook interesse in boerderijbezoeken maar pas je niet onder deze oproep?

Contacteer Inagro vrijblijvend. We zoeken samen met jou welke invulling het best bij jou past. Denk aan klasbezoeken, groepsbezoeken of toekomstige Zoom@regio’s. Wie wil, kan ook toetreden tot het netwerk van West-Vlaamse bezoekboerderijen.

Meer informatie?

Meer info over Zoom@regio vind je op hier. Wil je ingaan op de oproep van West-Vlaamse Hart? Of wil je andere bezoekers ontvangen op je boerderij? Contacteer adviseur Muriël Derycke via muriel.derycke@inagro.be of 051 27 32 66