Gemeente Wingene

Buren bij Boeren

Draagvlak voor de landbouwsector is belangrijk. Daarom laten Inagro en Stad-Land-schap graag zoveel mogelijk mensen kennismaken met het leven op de boerderij. En hoe kan dat beter dan met een boeiend bezoek?

Word jij bezoekboer(in) voor een dag?

Samen met Inagro organiseert Stad-Land-schap ’t West-Vlaamse hart ‘Buren bij Boeren’. Dit zijn een aantal betalende boerderijbezoeken voor individuele bezoekers. De bezoeken vinden plaats in de periode juni tot september in de volledige regio van ’t West-Vlaamse hart. Hiervoor zoeken we nog enthousiaste landbouwers die (eenmalig) een groep ge├»nteresseerden willen ontvangen. Ge├»nteresseerden krijgen zo de kans om een landbouwbedrijf uit hun omgeving van nabij te leren kennen. Ze zien en horen hoe landbouwers op diverse vlakken inspanningen leveren die de burger ten goede komen. Dit zorgt voor meer begrip en draagvlak voor de sector.

Wat houdt een boerderijbezoek in?

Op een datum naar keuze in de periode juni tot september organiseer je als landbouwer een boerderijbezoek van ongeveer anderhalf uur. Deelnemers betalen elk 5 euro, of 3 euro per kind. Inagro en ’t West-Vlaamse hart zorgen voor de inschrijvingen en de promotie. Als landbouwer ontvang je minstens 75 euro voor het bezoek op voorwaarde dat er minstens tien deelnemers zijn.

Meer informatie?

Wil je jouw boerentrots graag delen? Stel je kandidaat via de Dienst Milieu en Klimaat. Ervaring in het ontvangen van bezoekers of consumenten op jouw landbouwbedrijf is een pluspunt.