Gemeente Wingene

Burgemeester gaat niet akkoord met beperkt bezoek in woonzorgcentra

De Veiligheidsraad besliste vanavond dat beperkt bezoek in woonzorgcentra opnieuw wordt toegelaten. Burgemeester Hendrik Verkest van de gemeente Wingene gaat niet akkoord. “Ik zal er alles aan doen om de versoepeling van deze maatregel tegen te houden."

De burgemeester benadrukt dat hij het psychisch lijden van de bewoners en hun familieleden niet onderschat. “Uiteraard heb ik daar veel begrip voor, maar op dit moment is het psychisch lijden onderschikt aan het fysiek overlijden.” In het zwaar getroffen woonzorgcentrum Amphora vzw in Wingene zijn intussen reeds 9 bewoners overleden. “Ik ben bijzonder bezorgd over al mijn inwoners. Uit respect voor de inspanningen van het verzorgend personeel en de geleverde inspanningen van de bewoners zelf en hun familieleden moeten we er nu absoluut voor pleiten om geen bezoek toe te laten. Het is daarvoor nog veel te vroeg. Het coronavirus aanvaardt geen compromis. De deuren van scholen en bedrijven gesloten houden, maar deze van woonzorgcentra openen, is absurd. De meest kwetsbaren in onze gemeenschap verdienen nu al onze aandacht. Geen bezoek toelaten is nu de beste bescherming die we hen kunnen bieden.”

De crisiscel van de gemeente had hierover intussen al contact met de twee woonzorgcentra in Wingene. Uit een eerste reactie blijkt dat de directie de mening van de burgemeester deelt.

Gepubliceerd op  wo 15 apr 2020