Gemeente Wingene

Centrale inzameling medisch afval

POM West-Vlaanderen, Boerenbond, ABS en Inagro organiseren in de zomer van 2021 opnieuw een centrale inzameling van medisch afval. Ben je veehouder en heb je interesse? Hou onze nieuwsberichten dan goed in het oog.

Wat is een centrale inzameling medisch afval? 

In de veehouderij voert de landbouwer een aantal diergeneeskundige handelingen zelf uit. Denk bijvoorbeeld aan vaccinaties en nabehandelingen. Het afval van die handelingen, is medisch afval dat op een oordeelkundige manier moet afgevoerd worden.

Individuele ophaling door een erkend afvalbeheerder kost veel. Daarom werd vorig jaar een proefproject opgestart dat moest uitwijzen of dergelijk medisch bedrijfsafval op een reglementaire en betaalbare manier kan afgevoerd worden. Het proefproject werd positief geëvalueerd en dus wordt er in de zomer van 2021 voor de derde keer een centrale inzameling in onze regio georganiseerd. De inzameling vindt opnieuw plaats op het Generaal Maczekplein in Tielt (parking naast de Ringlaan).

Geïnteresseerd?

Geïnteresseerd om deel te nemen? Hou onze nieuwsberichten dan goed in het oog om tijdig de datum te vernemen en in te schrijven.

Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief