Gemeente Wingene

Huis van het Kind koopt CO2-meters aan

Ventilatie is belangrijker dan ooit. Ons Huis van het Kind kocht twee CO2-meters aan die scholen of kinderopvanginitiatieven gratis kunnen lenen en ondersteunen zo de campagne 'gezond binnen'.

Wist je dat de Vlaming gemiddeld 85 % van zijn of haar tijd binnen doorbrengt? De binnenlucht die je gedurende al die tijd inademt, kan een invloed hebben op je gezondheid en welzijn. Daarom is goede ventilatie erg belangrijk. 

Een goede ventilatie is van groot belang om een gezond binnenmilieu te creëren, het verlaagt de overdacht van ziektes, zoals COVID-19, onder de gebruikers van de ruimte. Een te hoge CO2-concentratie geeft aan dat er actie nodig is. Via de groepsaankoop van Logo Midden-West-Vlaanderen heeft Huis van het Kind twee CO2-meters aangekocht. De CO2-meter is een eenvoudig te bedienen toestel dat door middel van waarden en gekleurde lichtjes informatie geeft over de behoefte aan ventilatie in een ruimte. 

Er zijn vanuit het Huis van het Kind twee CO2-meters beschikbaar om gratis uit te lenen aan scholen of kinderopvanginitiatieven, hiermee willen we de campagne ‘gezond binnen’ ook lokaal ondersteunen.

Gepubliceerd op  do 03 jun 2021