Gemeente Wingene

Dankzij nieuw aanbod nachtzorg, langer thuis wonen in de vertrouwde buurt

Familiehulp biedt, in nauwe samenwerking met Woonzorggroep GVO, nachtzorg aan in Wingene-Zwevezele, Groot-Tielt en Meulebeke. Een team van verzorgenden staat voortaan ook tussen 22 uur en 7 uur klaar om mensen zorg en ondersteuning te bieden.

Ze wensen daarbij in te spelen op vragen en behoeften van mensen en hun mantelzorgers. Bij nachtzorg komt een verzorgende van Familiehulp één of meerdere keren per nacht langs om mensen met een zorgbehoefte te ondersteunen. “Op die manier zorgen we voor een veilig en gerust gevoel tijdens de nacht, zowel voor de klanten als voor hun mantelzorgers”, zegt Nancy Craeynest, regiodirecteur bij Familiehulp. “Mensen kunnen voor een korte periode nachtzorg aanvragen, bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname, of voor een langere tijd.”

“De opstart van nachtzorg is voor onze inwoners een goede zaak, het biedt een bredere hulp- en dienstverlening aan in onze gemeente”, zegt schepen Tom Braet. “Door mantelzorgers te ontzorgen ’s nachts, zorgen we ervoor dat inwoners ook langer kunnen thuis wonen in hun vertrouwende buurt. De zorgverleners van Familiehulp kunnen vragen, noden of bezorgdheden detecteren en indien nodig doorverwijzen naar ons lokaal aanbod. Binnen het project Gesellige Buurten zetten we o.a. in op de ondersteuning van mantelzorgers door het oprichten van een lokaal mantelzorgcafé in onze gemeente.” We zijn bijzonder verheugd dit aanbod, als pionier, in onze gemeente te mogen verwelkomen.

Gepubliceerd op  di 31 jan 2023