Gemeente Wingene

De bib heropent de deuren

“De afgelopen maanden hebben we gewerkt met een afhaaldienst”, zegt Lieven Huys, schepen van de Bibliotheek. “Maar vanaf dinsdag 26 mei kunnen onze inwoners hun boeken en andere materialen opnieuw zelf komen uitkiezen.” Ook de uitleenpost in Zwevezele wordt heropend.

Achter de schermen is het alle hens aan dek om de bibliotheken klaar te stomen voor de heropening. “Gelukkig zijn we goed voorbereid en lag het plan klaar”, zegt schepen Lieven Huys. Vloerstickers, een circulatieplan, ontsmettingszuilen, … Niets wordt aan het toeval overgelaten. “We willen ervoor zorgen dat onze klanten op een veilige en aangename manier terug kunnen langskomen.”

Bezoek voorbereiden

De gemeente vraagt om rekening te houden met een aantal regels. Zo worden er slechts een aantal bezoekers tegelijkertijd in de bib toegelaten. “We vragen ook om het bibliotheekbezoek voor te bereiden en het opzoekingswerk thuis te doen via onze online catalogus”, vertelt schepen Lieven Huys. “Met een lijstje is het gemakkelijker om de materialen snel terug te vinden, hoeft een bibliotheekbezoek niet lang te duren en worden er minder materialen aangeraakt.” Alle richtlijnen hangen ook duidelijk uit op beide locaties.

“Zoals ieder jaar verdubbelen we de uitleentermijn vanaf 15 juni tot en met 15 september, zo kan iedereen tijdens zijn of haar vakantie zorgeloos genieten van de geleende materialen”, aldus schepen Lieven Huys.

Alle richtlijnen en afspraken kan je terugvinden op deze pagina. 

Bib op afspraak voor risiscogroepen

Boeken laten klaarleggen via de afhaaldienst kan nog tot en met zondag 24 mei via deze pagina, het afhalen zelf kan tot eind mei. Wie tot een risicogroep behoort (65+, mensen met een aandoening,…) kan een afspraak maken om langs te komen buiten de normale openingsuren. “We zorgen ervoor dat er niemand anders op dat moment in de bib is om zo de kans op besmetting volledig uit te sluiten.” Wie tot een risicogroep behoort kan een afspraak maken via deze pagina.

Vergeet je lerarenkaart niet!

Wie in Wingene of Zwevezele woont en in het onderwijs staat kan tot 10 juli de gratis lerarenkaart ophalen in de hoofdbibliotheek. Met deze kaart krijgen leerkrachten korting in heel wat Belgische musea, natuurcentra, kinder- en jeugdtheaters, erfgoedsites, wetenschappelijke instellingen, bepaalde boekhandels, computerwinkels en op abonnementen van kranten en tijdschriften.

Praktisch

Vanaf volgende week gelden in beide bibs opnieuw de normale openingsuren. Dat wil zeggen dat de bibliotheek van Wingene de deuren heropent op dinsdag 26 mei en de uitleenpost in Zwevezele op woensdag 27 mei 2020. Op maandag 25 mei 2020 is de bib gesloten, ook om boeken af te halen.

Gepubliceerd op  do 21 mei 2020