Gemeente Wingene

De testkaravaan is vertrokken!

Deze maand krijgen 50 gezinnen de kans om een elektrische (bak)fiets te testen.

“We willen onze inwoners stimuleren om duurzaam te pendelen tussen hun woon- en werkplaats, of naar school, de winkel of de sportclub”, zegt schepen van Milieu en Klimaat Brecht Warnez.

Een daad voor ons klimaat

De komst van de provinciale testkaravaan past binnen het plan ‘Een daad voor ons klimaat’. Samen met de gemeenten Ingelmunster, Lichtervelde, Meulebeke, Moorslede, Oostrozebeke, Ruiselede en Tielt heeft de gemeente het Europese Burgemeestersconvenant 2020 ondertekend. Hiermee gaat de gemeente het engagement aan om tegen 2020 minstens 20% minder CO2 uit te stoten ten opzichte van 2011.

Koning Fiets

“De fiets koning maken in onze gemeente, is een belangrijk speerpunt in ons klimaatplan”, stelt schepen van Milieu en Klimaat Brecht Warnez. “Samen met de provincie en het Vlaamse Gewest willen we ons fietspadennet verder uitbreiden.” Recentelijk werden ook alle fiets- en wandeldoorsteken in de gemeente kindvriendelijk ingericht. En bij de start van dit schooljaar kregen alle leerlingen een schoolroutekaart met daarop de veiligste route.

Gepubliceerd op  do 02 mei 2019