Gemeente Wingene

De Vlaamse jobbonus

Wie komt in aanmerking voor de jobbonus?

De doelgroep van de jobbonus zijn werknemers die bruto minder dan 2.500 euro per maand verdienen. De jobbonus wordt toegekend aan werknemers, statutaire ambtenaren en grensarbeiders. Om recht te hebben op de jobbonus, moet je je domicilie in het Vlaamse Gewest hebben.

Via de simulatietool op de website van Vlaanderen kan je nagaan of je mogelijk in aanmerking komt voor de jobbonus. Het resultaat van deze simulatie is niet sluitend.

Wie in aanmerking komt voor de jobbonus, ontvangt vanaf november 2022 en ten laatste begin 2023 een brief van de Vlaamse overheid.

TIP: Maak je al gebruik van Mijn Burgerprofiel, kijk daar dan zeker ook eens in je 'brievenbus'. Mogelijk kreeg je de brief via die weg.

Heb je jouw rekeningnummer al ingegeven voor de jobbonus?

Kom je in aanmerking voor een jobbonus?

Dan moet je een rekeningnummer registreren in Mijn Burgerprofiel om de jobbonus te kunnen ontvangen. Daarvoor meld je aan met een digitale sleutel, zoals itsme of je elektronische identiteitskaart.

Om de jobbonus te krijgen, volg je deze drie stappen:

  • Stap 1: Open de brief van de Vlaamse overheid
  • Stap 2: Registreer jouw rekeningnummer via Mijn Burgerprofiel
  • Stap 3: Ontvang jouw jobbonus

Ga naar Mijn Burgerprofiel

Ben je een grensarbeider? Dan dien je zelf een aanvraag in voor de jobbonus voor grensarbeiders via het digitale WSE-loket. Momenteel is deze module nog niet actief. Meer informatie over de jobbonus voor grensarbeiders vind je op deze pagina.

Heb je vragen of zoek je meer info?

Heb je hulp nodig om je aan te melden, een digitale sleutel aan te maken of je rekeningnummer digitaal in te vullen? Dan kan je hier terecht:

Kom je liever langs? Ook het Contactpunt 1750 en de collega's van het Sociaal Huis helpen je graag verder.

TIP: kom je langs voor hulp, breng dan zeker je identiteitskaart mee. Zo kunnen onze medewerkers je meteen helpen.