Gemeente Wingene

Dienstverlening in onze gemeente

Laatste update 1 maart

De dienstverlening beperkt zich tot de dringende en noodzakelijke dienstverlening. Twijfel je? Neem dan gerust telefonisch contact op of via e-mail zodat we je kunnen helpen bij de beoordeling van wat dringend of noodzakelijk is.

 • Achter de schermen wordt volop verder gewerkt. Iedereen die in de mogelijkheid is om te telewerken, werkt van thuis uit. E-mails worden behandeld en telefoons worden in de mate van het mogelijke doorverbonden naar de medewerkers thuis.
 • Ook het sociaal huis werkt niet langer op afspraak. Cliënten kunnen voor dringende zaken rechtstreeks contact opnemen met hun maatschappelijk werker of via 051 61 07 20. Twijfel je? Neem dan gerust telefonisch contact op of via e-mail zodat we je kunnen helpen bij de beoordeling van wat dringend of noodzakelijk is.
 • Het recyclagepark heropent de deuren op dinsdag 7 april, meer informatie volgt.
  De huis-aan-huis-ophaling gaat gewoon door zoals voorzien. Vuilnisstickers zijn niet meer te koop in het gemeentehuis en ook niet in het recyclagepark. Mirom stelt voor om tijdelijk sowieso nieuwe vuilniszakken te kopen. Later komen jouw oude vuilniszakken zeker nog van pas. De oude vuilniszakken kunnen tot eind 2021 gebruikt worden. 
 • De Woonwinkel blijft bereikbaar via e-mail en telefoon.
 • De bibliotheek sluit de deuren tot en met 19 april 2020. Er stond sowieso een sluiting van de bib gepland om te kunnen overschakelen naar een nieuw softwaresysteem. De inleverbus blijft beschikbaar. Alle materialen werden automatisch verlengd tot 9 april. In de eerste week van april gaan we van start met een afhaalservice. 
 • Recreatiebad de Alk sluit de deuren tot en met 19 april 2020.
 • Het lokaal dienstencentrum Geselle sluit de deuren tot en met zondag 19 april. 
  Meer informatie daarover kan je hier terugvinden.
 • Alle recreatieve en culturele gebouwen van de gemeente (sporthal Wingene, sporthal de Zwaluw, sporthal de Tuimelaar, CC de Feniks, CC de Wissel...) sluiten de deuren. 
 • Ook de publieke speelruimtes (speelterreinen, skatepark...) worden fysiek afgesloten tot en met 19 april.
 • Alle gemeentelijke activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april (ontvangsten, jubilea...). Huwelijken worden beperkt tot het trouwkoppel en twee getuigen (per koppel). Er kan kosteloos geannuleerd worden.

De crisiscel komt dagelijks samen om deze maatregelen te evalueren en bij te sturen waar nodig. Wanneer er iets wijzigt, brengen we je daarvan onmiddellijk op de hoogte!