Gemeente Wingene

Dienstverlening in onze gemeente

Update 30 oktober

Wij blijven open! Je kan nog steeds langskomen tijdens onze openingsuren. Wel vragen we om de regels voor het winkelen te respecteren: kom met maximaal twee volwassenen of kom als ouder alleen samen met je minderjarige kinderen.

Hoe kunnen we je helpen?

Offline dienstverlening

De offline dienstverlening van de gemeente Wingene er zo uit:

  • Dienst Publieks- en Burgerzaken:

- Zonder afspraak op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag open tussen 8.30 en 12 uur en op woensdagmiddag tussen 13 en 17 uur.

- Op afspraak op zaterdagvoormiddag tussen 9 en 12 uur en dinsdagavond tussen 16 en 19 uur. Een afspraak maken kan heel gemakkelijk via deze pagina.

  • Afdeling Ruimte (Dienst Mobiliteit, Dienst Publiek Domein, Dienst Omgeving, …)

- Zonder afspraak op maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag open tussen 8.30 en 12 uur en op woensdagnamiddag tussen 13 en 17 uur.

- Voor stedenbouwkundig advies is een afspraak maken altijd nodig. Een afspraak maken kan heel gemakkelijk via www.wingene.be/afspraken.

  • Sociaal huis

- Zonder afspraak op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 9 tot 12 uur in Zwevezele en op woensdag van 8.30 tot 12 uur in Wingene.

  • Woonwinkel

- De woonwinkel blijft op afspraak werken elke woensdag- en vrijdagvoormiddag. Een afspraak maken kan heel gemakkelijk via www.wingene.be/afspraken.

Digitaal loket 

Ken je ons digitaal loket al? Via het loket op onze website kan je zelf heel wat aangiftes en aanvragen in orde brengen. Je kan er ook een heleboel afschriften afhalen. Lekker snel en gemakkelijk en je spaart er meteen ook een verplaatsing mee uit.

Andere dienstverlening 

  • Huwelijken blijven mogelijk, maar vanaf 2 november wordt het aantal aanwezigen beperkt tot de echtgenoten, getuigen en de ambtenaren van burgerlijke stand. Meer informatie kan je verkrijgen bij de Dienst Publieks- en Burgerzaken.

Contact