Gemeente Wingene

Digidokter: Doccle, Zoomit, eBox ... ben jij nog mee?

Wanneer? Zaterdag 22 februari
Hoe laat? Van 10 tot 12 uur
Waar? In bib kerk Hille (lees hieronder meer over de toegankelijkheid (trap) van de locatie)
Kostprijs? Gratis
Inschrijven verplicht via de knop op deze pagina
In samenwerking met Avansa

Schrijf GRATIS in vanaf 24 juni

Wat ga je leren? 

Per platform (Doccle, Zoomit, eBox ... ) bekijken en demonstreren we de inlogprocedure, verkennen we de mogelijke handelingen die je kan verrichten en staan we stil bij de gebruiksscenario's van elk specifiek platform.

Over het thema

Bedrijven en overheidsorganisaties willen graag zo veel mogelijk documenten en facturen elektronisch naar de klant of naar de burger sturen. Zo hoeven ze geen papieren brieven meer af te drukken en kunnen ze op verzendkosten besparen.

Het bekendste platform in België heet ‘Doccle’. Doccle kan je omschrijven als je persoonlijke online archiefkast waar je je verzekeringsdocumenten, facturen, contracten… kan terugvinden. Maar er bestaan nog andere platformen. ‘Zoomit’ is bijvoorbeeld géén archiefkast, maar louter een tool om betalingen mee uit te voeren. En sinds enkele jaren promoot de Belgische overheid ook nog ‘eBox’. Dat is dan weer wél een online archiefkast, uitsluitend voor overheidsdocumenten.

Over Digidokters 

Tijdens de Digidokter-sessies krijg je in een informele sfeer een verrijkende uitleg over een boeiend digitaal onderwerp. Na de uitleg en demo’s kan je ook zelf vragen stellen. Zo doe je heel wat kennis op om thuis mee aan de slag te gaan. Je eigen laptop, tablet of smartphone meebrengen mag, maar hoeft niet. Je kan tijdens de uiteenzetting gerust zaken uitproberen op je eigen toestel, maar er is helaas geen tijd voor individuele begeleiding. Daarvoor kan je wel terecht bij de Digihulp-sessies.

Digidokter is een initiatief van de bib i.s.m. Avansa Mid- en Zuidwest.

Ontdek ook onze andere digilessen op deze pagina

Over de locatie van deze digiles

De les vindt plaats in bib kerk Hille (Wingenesteenweg 2A). Er is gratis parkeerplaats achter en naast de kerk. 

Het leslokaal is helaas enkel toegankelijk via een veilige trap (met leuning), er is geen lift aanwezig. Wil je graag deelnemen aan deze les, maar lukt dit niet omwille van de toegankelijkheid van deze locatie? Geef ons dan zeker een seintje via vrijetijdspunt@wingene.be zodat we een oplossing kunnen zoeken.