Gemeente Wingene

Digidokter: Spotify, streaming & podcasts

Wanneer? Zaterdag 28 juni '25
Hoe laat? Van 10 tot 12 uur
Waar? In bib kerk Hille (lees hieronder meer over de toegankelijkheid (trap) van de locatie)
Kostprijs? Gratis
Inschrijven verplicht via de knop op deze pagina
In samenwerking met Avansa

Inschrijven is mogelijk vanaf maandag 24 juni '24

Wat ga je leren? 

In deze Digidoktersessie tonen we de belangrijkste functies en handigheden van Spotify:

  • account aanmaken
  • zoekfunctie en afspeelscherm
  • bibliotheek en afspeellijsten
  • radio’s en podcasts beluisteren
  • verbinden met andere toestellen en ‘jams’
  • betalend abonnement: hoeveel, waarvoor & wanneer?

We leggen ook uit hoe Spotify er in slaagt om onze muzieksmaak zo goed te leren kennen. En we vergelijken Spotify uiteraard ook met de belangrijkste concurrentie (Apple Music, YouTube Music, Deezer).

Tot slot bekijken we nog een aantal producten om media thuis te streamen (bluetooth-speakers, Sonos...). Wat kunnen we concreet met deze apparaten doen? Is het nodig om een dure investering te doen, of zijn er goedkopere alternatieven?

Over het thema

Verzamelwoede lijkt van alle tijden, en de muziekindustrie heeft er decennialang handig op ingespeeld. Maar zijn er, behalve nostalgie, nog andere redenen om vandaag de dag vinylplaten, cassettes of cd’s te blijven hamsteren?

In de ‘altijd online’-wereld waarin we leven heeft streaming immers al lang de bovenhand gekregen. In 2008 zag Spotify het levenslicht, en vandaag is deze met meer dan 600 miljoen gebruikers uitgegroeid tot de meestgebruikte muziekstreamingdienst.

Over Digidokters 

Tijdens de Digidokter-sessies krijg je in een informele sfeer een verrijkende uitleg over een boeiend digitaal onderwerp. Na de uitleg en demo’s kan je ook zelf vragen stellen. Zo doe je heel wat kennis op om thuis mee aan de slag te gaan. Je eigen laptop, tablet of smartphone meebrengen mag, maar hoeft niet. Je kan tijdens de uiteenzetting gerust zaken uitproberen op je eigen toestel, maar er is helaas geen tijd voor individuele begeleiding. Daarvoor kan je wel terecht bij de Digihulp-sessies.

Digidokter is een initiatief van de bib i.s.m. Avansa Mid- en Zuidwest.

Ontdek ook onze andere digilessen op deze pagina

Over de locatie van deze digiles

De les vindt plaats in bib kerk Hille (Wingenesteenweg 2A). Er is gratis parkeerplaats achter en naast de kerk. 

Het leslokaal is helaas enkel toegankelijk via een veilige trap (met leuning), er is geen lift aanwezig. Wil je graag deelnemen aan deze les, maar lukt dit niet omwille van de toegankelijkheid van deze locatie? Geef ons dan zeker een seintje via vrijetijdspunt@wingene.be zodat we een oplossing kunnen zoeken.