Gemeente Wingene

Digipunt

In een digipunt kan je:

  • gratis gebruikmaken van een computer
  • gebruikmaken van een printer (ook om te scannen)
  • is er toegang tot gratis internet

Je krijgt er ook informatie over onze digilessen en je kan je er ook voor inschrijven. Een medewerker bekijkt met jou welke hulp of vorming best bij jou past. 

Momenteel hebben we in Wingene 1 digipunt in de bib in kerk Hille. Je vindt het digipunt achteraan in de bib. Je hoeft geen lid te zijn van de bib om gebruik te maken van de printer, de computers of het internet. 

Kijk op deze pagina voor de openingsuren van de bib.

Linda komt twee tot drie keer per week naar het digipunt in de bib: "Ik bekijk hier mijn mails, zoek informatie op, kijk welke activiteiten er in de buurt te doen zijn ... Soms lees ik nadien enkele tijdschriften of neem ik boeken mee naar huis. Voor mij is het een geslaagde combinatie. Ik vind het fijn dat er een rustig hoekje gecreëerd werd waar ik aangenaam kan werken. Tegelijkertijd is het ook leuk dat er steeds mensen in de buurt zijn waar ik ook eens een babbeltje mee kan maken. Gezelliger dan thuis alleen achter mijn computer te zitten." 

Gratis wifi 

In bijna al onze gemeentelijke gebouwen (zoals het gemeentehuis, feestzaal de Verrekijker, CC de Wissel, CC de Zwaluw ... ) kan je gebruikmaken van gratis draadloos internet (wifi) via Wifi4EU. In de gebouwen waar er draadloos internet aanwezig is, zijn instructies voorzien hoe je op een eenvoudige manier toegang krijgt tot de publieke wifi.