Gemeente Wingene

DNA van het Dorp

Vorm mee het DNA van Wingene

Met ondersteuning van de Provincie West-Vlaanderen en het ontwerpteam PlusOffice (in samenwerking met Voorland, Anyways en OMGEVING) maakt de gemeente Wingene een masterplan op voor de dorpskern van Wingene onder de noemer 'DNA van het dorp'. Via de opmaak van dit masterplan wil de gemeente de ruimtelijke eigenheid, de karakteristieken en de landschappelijke omgeving versterken en vrijwaren maar ook een richting en leidraad uitzetten voor toekomstige ontwikkelingen.

Van groot belang bij 'DNA van het dorp' is dat het project en masterplan niet uitsluitend door experten en bestuurders wordt doorlopen en opgesteld, maar sterk steunt op burgerparticipatie. Jij vormt immers mee het DNA van Wingene. Kortom, wij hebben jouw ideeën nodig! Op verschillende momenten doorheen het proces krijg je de kans om actief deel te nemen.

 

Volg de interactieve wandelroute (28/03 - 21/04)

Tussen 28 maart en 21 april leiden we je aan de hand van een wandelroute langs enkele inspirerende plekjes in de dorpskern. Deze wandelroute is voor iedereen toegankelijk en kan je starten op een punt naar keuze. Langs de route vind je vier infoborden terug. Scan de QR-code op het bord en deel jouw mening en visie over jouw dorp met ons. 

Neem deel aan de digitale bevraging

Zegt dat digitaal gedoe jou niet veel? Geen nood! In het gemeentehuis vind je ook een papieren versie van de bevraging. Nadat je deze hebt ingevuld, post je ze gewoon in de brievenbus van het gemeentehuis. Wij doen voor jou de rest.

Het analoge antwoordformulier vind je ook hier terug

De wandelroute kan je terugvinden via de wandelkaart onderaan deze pagina, of via RouteYou

Prijstrekking

Heb je digitaal of op papier de volledige bevraging ingevuld? Dan neem je automatisch deel aan de grote DNA van het dorp prijstrekking! Daarin maak je via trekking kans op drie prijzen:
- Eerste prijs: Wingenebon ter waarde van 250 euro
- Tweede prijs: Wingenebon ter waarde van 125 euro
- Derde prijs: Wingenebon ter waarde van 75 euro

 

Neem deel aan de ontwerpweek (21/04)

Barst je van de ideeën en suggesties en kan je deze niet allemaal kwijt in de bevraging? Tussen 21 en 27 april staat een ontwerpweek op de agenda. In diverse workshops wordt met verschillende groepen stakeholders verder gebouwd op de vier thema's uit de bevraging. Zo wordt bijkomend mee richting gegeven aan het masterplan. 

Op donderdag 21 april ben je om 19u30 welkom in de Raadzaal van het gemeentehuis om mee het DNA van Wingene vorm te geven. Tijdens deze avond gaan de ontwerpers actief met je aan de slag om te brainstormen over de ruimte in Wingene.

Om op voorhand een zicht te hebben op het aantal aanwezigen vragen we om je op voorhand in te schrijven via het formulier op deze webpagina. Late beslissers zijn echter steeds welkom om op de avond zelf mee aan te sluiten!

Let op!: De workshop op woensdag 27 april wordt tijdelijk uitgesteld in functie van de verdere voorbereiding van deze avond. Een nieuwe datum zal weldra worden bekend gemaakt.

 

Resultaten

Als gemeente hebben we de ambitie om verder bij te dragen aan een kwalitatieve leefomgeving. Dit heeft zowel betrekking op de woonkwaliteit van de woningen als op de groene (publieke) ruimte doorheen de wijken. We streven naar een aangenaam en kwalitatief straatbeeld dat dynamiek, ondernemingszin en sociaal contact stimuleert. De opmaak van een masterplan helpt om vorm en richting te geven bij de uitvoering van onze ambities.

Na afloop van de bevraging en ontwerpweek gaan we samen met de ontwerpers verder aan de slag met jouw (en die van jouw dorpsgenoten) ideeën en standpunten. De resultaten van deze verdere stappen en het finale masterplan zal je hier terug kunnen vinden.