Gemeente Wingene

Doe mee aan de Week van de Markt en win!

Onze gemeente neemt deze week deel aan de “Week van de Markt” en zet zo de marktdagen en -handelaars in de kijker. Wie deelneemt aan de actie op woensdag 30 juni in Wingene of op zondag 4 juli in Zwevezele maakt kans op een mooie prijs!

“De weekmarkten in onze gemeente zorgen voor sociaal contact en maken volwaardig deel uit van een sterke en aantrekkelijke handelskern”, zegt Ann Mesure, schepen van Lokale Economie. “In tijden van corona hebben ze meer dan hun nut bewezen. Als gemeentebestuur nemen we deel aan deze actie om zo onze markthandelaars te ondersteunen, zeker na zo’n moeilijke periode.” De gemeente ziet het ook ruimer. “Onze markten brengen elke week veel volk op de been en dus zijn de marktdagen ook belangrijk voor de andere handel en horeca in onze gemeente.”

Muzikaal feest

Wie op woensdag 30 juni in Wingene of op zondag 4 juli in Zwevezele naar de markt komt, krijgt per aankoop een wedstrijdkaart. “Deze kaart kan je dezelfde dag nog deponeren in de wedstrijdurne die voor de promostand opgesteld staat”, legt schepen Ann Mesure uit. “We verloten per locatie een mooie hoofdprijs, namelijk een weekend weg ter waarde van 300 euro, en enkele troostprijzen.” De gemeente maakt deze editie extra feestelijk door op beide markten muziek te voorzien. “Na de lastige coronaperiode verdienen onze trouwe marktkramers en -bezoekers dat zeker”, benadrukt schepen Ann Mesure. In Wingene komt het duo Filip Bollaert en Jan Cleymans langs en In Zwevezele is Rik Schrauwen van de partij.

Dit jaar nemen ook de ambulante handelaars deel aan de actie. Het gaat over vishandelaar Dimi op het Gemeenteplein (op vrijdagochtend) en Bert Declerck die met braadkip en ribbetjes op aan recreatiebad de Alk staat (op zondagochtend).

Gepubliceerd op  ma 28 jun 2021