Gemeente Wingene

E-facturatie ook interessant voor kleinere bedrijven!

Onze gemeente zet hard in op digitalisering, ook bij de Dienst Financiën waar ze intussen e-facturen kunnen ontvangen. Heb je een (klein) bedrijf? Ga dan zeker eens de mogelijkheden van e-facturatie na. De Vlaamse Overheid organiseert daarover een infomoment op 9 juni 2020 in Gent.

Het grootste voordeel van e-facturatie? Het hele proces van goedkeuring en betaling verloopt gemiddeld tien dagen sneller (cijfers van de Vlaamse overheid). De voordelen worden vaak geassocieerd met schaalgrootte, maar intussen is al bewezen dat deze bewering niet klopt en dat ook kleinere bedrijven baat hebben bij e-invoicing. 

Ben je geïnteresseerd? Schrijf je dan zeker in voor de infosessie van de Vlaamse overheid op dinsdag 9 juni 2020 in Gent. Op de website van de Vlaamse overheid kan je daarover meer informatie vinden. 

Meer info over e-invoicing bij onze gemeente

De snelste manier om elektronisch aan onze gemeente te factureren is via Open/Peppol – Mercurius platform. Meer informatie kan je op de website van de Vlaamse overheid terugvinden. Specifieke vragen kunnen via dit e-mailadres doorgegeven worden.

Nog een mogelijkheid: contacteer de functioneel en technisch beheerder Arco. Arco is een officieel en gecertificeerd Open/Peppol Access Point, en staat in voor het ontvangen van de e-invoices die aan de gemeente gericht zijn. 

Een specifiek ordernummer is niet nodig.

Gepubliceerd op  wo 19 feb 2020