Gemeente Wingene

Een coronatest nodig of toch niet? Deze vragenlijst helpt je om juiste inschatting te maken

Onlangs werd de Self Assessment Tool gelanceerd. De korte vragenlijst helpt je om na te gaan of een coronatest zinvol is. Via de vragenlijst kan je zelf een code aanmaken om een test te laten afnemen. De nieuwe tool moet ervoor zorgen dat onze huisartsen minder belast worden.

Hier kan je de vragenlijst invullen

Wat is de Self Assessment Tool? 

De Self Assessment tool is een korte vragenlijst die onlangs door de overheid werd gelanceerd. Door de vragenlijst in te vullen kan je inschatten of een test voor corona (COVID-19) zinvol is. Heb je of de persoon voor wie je de vragenlijst invult milde symptomen die zouden kunnen wijzen op corona, dan kan je na het invullen van de vragenlijst zelf een code aanmaken om een coronatest te laten afnemen. Om jouw privacy te beschermen, worden de antwoorden op deze vragen niet opgeslagen. Met de aangemaakte code kan je dan een afspraak maken om bij een testcentrum langs te gaan of bij een apotheek in de buurt. Jemoet een (elektronische) afdruk van deze ingevulde vragenlijst kunnen voorleggen om de test te laten afnemen. 

Testen kan ook bij de apotheek

Moet je je laten testen op COVID-19 en is er niet onmiddellijk plaats in het testcentrum? Je kan in veel apotheken terecht om een sneltest te laten uitvoeren. Hier kan je terugvinden bij welke apotheken je in je buurt terecht kan.

Gepubliceerd op  do 18 nov 2021