Gemeente Wingene

Een veilige start van het nieuwe schooljaar in Wingene

De plaatsing van kleurrijke octopuspalen aan de school in Wildenburg, de installatie van een nieuwe fietsstraat en de inzet van een extra gemachtigd opzichter in Hille, ... In onze gemeente wordt niets aan het toeval overgelaten om het nieuwe schooljaar goed in te zetten.

“Als gemeente willen we leerlingen en hun ouders zoveel mogelijk stimuleren om zich op een duurzame wijze van en naar de school te verplaatsen”, zegt burgemeester Hendrik Verkest. “Het is belangrijk dat we er als gemeente voor zorgen dat dit op een vlotte en veilige manier kan. Naar aanleiding van de start van het nieuwe schooljaar nemen we als gemeente daarom enkele nieuwe maatregelen.”

Kleurrijke octopuspalen

Zo werd tijdens de huidige werken in de Beernemsteenweg, in nauw overleg met het Agentschap Wegen en Verkeer, de schoolomgeving in Wildenburg onder de loep genomen en de inrichting ervan verbeterd. “Ter hoogte van de school werden kleurrijke octopuspalen en bijhorende markering ge├»nstalleerd”, zegt Hedwig Kerckhove, schepen van Openbare Werken en Flankerend Onderwijsbeleid. Daarmee gaat een uitgesproken wens van het oudercomité in vervulling. “Deze kleurrijke palen zorgen voor een betere zichtbaarheid en tegelijkertijd voor de sensibilisatie van de weggebruikers”, zegt schepen Hedwig Kerckhove.

Trappers en stappers eerst

Daarnaast kocht de gemeente ook een behendigheidsparcours voor fietsers aan. “Scholen kunnen de leskoffer bij ons lenen zodat leerlingen hun stuurkunsten en evenwicht kunnen oefenen en testen”, vult schepen Hedwig Kerckhove aan. In Hille wordt er bovendien door de lokale politie op de gewestweg een gemachtigd opzichter ingezet om de kinderen veilig over te steken en de verbinding tussen de Vlasbloemstraat en de Sint-Jozefstraat wordt in het najaar ingericht als fietsstraat. “Concreet wil dit zeggen dat het gemotoriseerd verkeer steeds voorrang moet verlenen aan fietsers en hen bijvoorbeeld niet mag voorbijsteken”, besluit burgemeester Hendrik Verkest.

Gepubliceerd op  di 27 aug 2019