Gemeente Wingene

Eerste, langste en moeilijkste fase van werken Beernemsteenweg zit erop

De aannemer heeft de zone van de Beernemsteenweg tussen de Blauwhuisstraat en de Gravestraat volledig afgewerkt. In de week van 2 september gaat de aannemer verder met de werken vanaf de Gravestraat. Het gemeentebestuur trakteerde de inwoners op een hapje en een drankje om hen te bedanken.

De werken in de Beernemsteenweg zijn ingrijpend. Er komt een gescheiden rioleringsstelsel, de doortocht van Wildenburg wordt vernieuwd en tussen het centrum van Wingene en Wildenburg wordt er een fietspad aangelegd. “Het resultaat is meer veiligheid, betere bereikbaarheid en leefbaarheid van de omgeving”, licht schepen van Openbare Werken Hedwig Kerckhove toe. Het einde van alle werken is voorzien in het najaar van 2020.

Aandacht voor veiligheid van mens en dier

Tijdens de eerste fase van de werken voerde de aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer, Aquafin en de gemeente wegenis- en rioleringswerken uit in de zone tussen de Blauwhuisstraat tot de Gravestraat. Daarnaast is er ook een fietspad aangelegd en is de verlichting vernieuwd. “Het fietspad is een grote troef en moedigt onze inwoners aan om zich duurzaam te verplaatsen”, zegt schepen Hedwig Kerckhove. “Bovendien werd ook de schoolomgeving van de school in Wildenburg onder de loep genomen en de inrichting ervan verbeterd.” Ter hoogte van de school werden octopuspalen ge├»nstalleerd. “Deze kleurrijke palen zorgen voor een betere zichtbaarheid en sensibilisatie van de weggebruikers. Later volgt ook nog een kleurrijke markering om de omgeving beter te accentueren.

In Wildenburg werden door de Vlaamse Landmaatschappij tegelijkertijd binnen het landinrichtingsproject Wildenburg-Aanwijs twee amfibietunnels en een wandelpad aangelegd.

Volgende fase

In de week van 2 september start de aannemer met de volgende fase, de riolerings- en wegeniswerken vanaf de Gravestraat ter hoogte van de industriezone in Wildenburg. Zonder onvoorziene omstandigheden worden deze werken eind dit jaar afgerond.

Doorgaand verkeer volgt tijdens de tweede fase de omleiding via de E40, op- en afrit Oostkamp. Lokaal verkeer richting de Verrekijker volgt de omleiding via de Ruiseledesteenweg. Nu fase 1 afgerond is, is het industrieterrein in Wildenburg opnieuw bereikbaar vanaf de E40.

Gepubliceerd op  vr 30 aug 2019